Afbeelding
Foto: \

Levende kerststal bij Dondertman

HOLTEN - Voorafgaand aan het programma op Tweede Kerstdag en in de kerstvakantie verzorgt Kinderboerderij Dondertman zondag 23 december een levende kerststal.

Dondertman is die dag open van 13:00 en 18:00 uur. De kerststal begint om 13:30 uur. Om deze te bereiken passeert men eerst de poort met wachters waarna de wandeling over het terrein begint met de traditionele lichtjesroute. Onderweg valt er van alles te zien en te beluisteren. Zo is er een koor, vertelt de engel de kerstboodschap, zijn er herders met schapen en kunnen kinderen een ritje op een ezel maken. Uiteindelijk wordt de levende kerststal bereikt met natuurlijk Jozef, Maria en het kind, de drie koningen en een vertelster die het (verkorte) kerstverhaal voorleest.

Randprogramma
Verder zijn er live optredens van Jordy Kamphuis en midwinterhoornblazers. Voor kinderen is er allerhande vermaak, variërend van een ballonkunstenaar tot broodjes bakken of kaarsen maken. Met de verkoop van diverse winterse versnaperingen is er bovendien volop aandacht voor de inwendige mens. Tweede Kerstdag woensdag 26 december is Dondertman normaal open van 10:00 tot 17:00 uur. Grote attractie is dan een 7 meter hoge en 32 meter lange rodelbaan. Verder is er een kerstelf die glittertattoos zet, een draaiorgel en een wandelende kerstboom, een speciaal springkussen en behalve het vermaak op 23 december kunnen kinderen ook nog meedoen met een leuke Frozen speurtocht. Om 13:30 uur worden de dieren getrakteerd op een heerlijke kerstmaaltijd. Ook tijdens de kerstvakantie is Dondertman open van 10:00 – 17:00 uur en hoeven kinderen zich niet te vervelen. De activiteitenkalender vermeldt diverse programma-onderdelen. Meer info op www.kb-dondertman.nl en Facebook.