Afbeelding
Foto:

Freerunbaan voor Constantijnschool

RIJSSEN - Op dinsdag 11 december vond de officiƫle opening plaats van de nieuwe freerunbaan bij de Constantijnschool aan de Braakmansdijk. De opening werd gedaan door wethouder Ben Tijhof en beleidsambtenaar Johan Mensink.

De heer Gert-Jan van Dijk, directeur van de Constantijnschool, heette iedereen welkom die bij dit project betrokken is geweest, waaronder de gemeente Rijssen-Holten, Viavie Welzijn, Yalp toestellen, Variograss en de schoolvereniging PCPO. Hij spreekt zijn dankbaarheid uit dat voor de gezamenlijke realisering van de baan. "Wij zijn al vanaf 2011 aan het bouwen aan een groene schoolomgeving van de Constantijnschool. Ons doel is om de enorme stenen omgeving te vergroenen en ander speelgedrag te realiseren bij de kinderen. Bewegen, ontdekken, sociale contacten in de buurt versterken en het realiseren van het buurtplein."

Schoolbuurtplein
De school deed in 2017 en 2018 mee aan het projectplan "Schoolbuurtplein". Dit viel in de smaak en leidde tot het plan om financiƫle ondersteuning te zoeken voor het realiseren van de freerunbaan die er nu staat. Van Dijk noemt de baan een echte kwaliteitsimpuls aan spelen, bewegen, sporten, leren en ontmoeten op het schoolplein. Doordat het schoolplein een buurtplein is geworden kan iedereen er na schooltijd gebruik van maken. Na het voorlezen van een gelukwens door Sem Ligtenberg en Amy Brok volgde de opening.Wethouder Bert Tijhof en beleidsambtenaar Johan Mensink openden de baan door naar boven te klimmen, waar drie gouden confettikanonnen waren bevestigd. Met het afschieten van de drie kanonnen was de baan geopend. Freerunner Philip van Ees gaf een demonstratie, waarna de leerlingen de baan massaal in gebruik namen.
Dick Tukkers