Exposities

Er even lekker tussenuit rond de feestdagen? Zin om een nieuwe wereld te ontdekken? Of gaat u liever even terug naar het verleden? Hieronder vindt u een aantal suggesties van exposities die u kunt bezoeken.

Michel Wissink
Tot en met 23 februari is in de dependance van Kulturhus Holten aan de Tuinstraat een expositie te zien van Michel Wissink. Wissink is natuurfotograaf en vooral vogels en landschappen zijn onderwerp van zijn foto's.

Leerlingen De Waerdenborch
In de expositieruimte van het Kulturhus Holten is een expositie te zien van foto's van leerlingen van 2 VWO van scholengemeenschap De Waerdenborch. Opdracht voor de foto's was om met ruimte-aspecten als bijvoorbeeld close-up, spiegeling en vervaging een voorwerp in beeld te brengen. Tot en met 23 februari is de expositie te zien.

BATO
In sporthal 't Mossink is tot april volgend jaar een tentoonstelling van foto's van de Fotogroep van Oudheidkamer Hoolt'n te zien. Foto's van één van de oudste sportvereniging in Holten zijn hier te zien.

Grafiek
In het Rijssens Museum is de expositie Grafiek van de werken van Henk Blokhuis. De naam van de expositie verwijst naar de kunstvorm grafiek waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende druktechnieken. Een bezoek brengen kan tot en met 12 januari.

Rovers, zangers en reizigers
Nog tot en met 3 maart is bij Natuurmuseum Holterberg de expositie Rovers, zangers en reizigers van bos, weide en zee te zien. Een interactieve tentoonstelling over allerlei soorten vogels en de vogeltrek. Komt u uw kennis van vogelgeluiden testen?

De Nagelhoutreis van Jan Brugge
Jan Brugge was een kunstenaar die eerst figuratieve werken maakte en later abstracte kunst. In 1951 maakte hij de Nagelhoutreis en de 18 daarbij horende werken staan centraal tijdens deze expositie. De expositie is te zien tot en met 23 februari in Kulturhus Holten.

Technisch gemak dient de mens
De expositie 'Technisch gemak dient de mens' laat zien hoe in vroeger tijden gereedschappen en apparatuur het leven makkelijker een aangenamer maakten. De expositie wordt gehouden in de Oudheidkamer Hoolt'n tot april 2019.