Afbeelding
Foto:

"Van dromen…herinneringen maken!"

"Van dromen…herinneringen maken!"

NIJVERDAL - "Blijf dromen, want dromen moet je doen!" Dit is één van de motto's van Stichting Vang je Droom. Deze stichting vangt dromen van kinderen tot 18 jaar uit Twente en Salland en helpt deze om te zetten in mooie herinneringen. Zodat kinderen weer in zichzelf en hun dromen gaan geloven.

Zo is onlangs de droom van kinderen van basisschool De Schaapskooi uit Nijverdal gerealiseerd. Naar aanleiding van de actie Droomboom met de SNS bank hadden zij een droom beschreven voor Elody. Dit meisje van 5 en haar zusje van 3 zouden vast heel blij worden van een trampoline in de tuin. Hun moeder is ernstig ziek en kan niet met ze naar een speeltuin. Nu kunnen ze in de tuin samen genieten.

Genieten
Tijdens het Kinderfestijn van Bruisend Nijverdal in september 2018 mochten maar liefst vijftienhonderd basisschoolleerlingen genieten van een theatershow van Dolf Moed én kennis maken met Vang je Droom. Samen met de SNS bank Nijverdal heeft Stichting Vang je Droom alle basisschoolklassen uit Nijverdal aan het denken gezet. De opdracht luidde als volgt: Bedenk een droom voor een ander kind, passend binnen onze doelgroep. Schrijf deze op en hang de droom in de Droomboom die bij de SNS in de etalage staat. Er zijn geen grote hoeveelheden dromen binnen gekomen, maar de drie dromen die Vang je Droom - samen met de SNS – gaat realiseren, zijn heel bijzonder, waardevol en ontroerend. En inmiddels is de droom voor Elody dus al gerealiseerd.

Andere dromen
Komend voorjaar zijn de andere twee dromen aan de beurt. Leerlingen van De Bongerd leverden namelijk een droom in voor klasgenoot Naomi. De moeder van Naomi is in 2013 overleden. Tijdens de ziekteperiode hebben Naomi en haar moeder samen een bezoek gebracht aan het Dolfinarium. Naomi wil er graag nogmaals naartoe om herinneringen op te halen aan het bezoek met haar moeder en om deze te delen met vriendinnen.

Bram
De derde droom is van Bram, ook een leerling van De Schaapskooi. Bram heeft een broertje die lijdt aan de ziekte van Batten. De ziekte van het broertje heeft een grote impact op het leven van Bram en zijn ouders. Brams klasgenoten willen hem een dagje uit gunnen, even weg van alle zorgen en even aandacht voor hem alleen. In 2019 gaat Bram – samen met zeven vrienden – een stoer dagje uit naar Walibi.

Droom groot, begin klein!
De dromen die Stichting Vang je Droom helpt realiseren zijn heel divers. Het kan gaan om eindelijk weer eens een dagje uit… Of misschien wel een heel weekend! Om een verjaardagsfeestje of een 'make-over'-dag, geheel in stijl. Een kleine fan die droomt van een ontmoeting met zijn idool of een kind dat eindelijk een eigen plekje krijgt in de vorm van een droomslaapkamer. Ook organiseert Vang je Droom jaarlijks diverse groepsactiviteiten zodat de dromen van meerdere kinderen tegelijkertijd kunnen worden vervuld, zoals een bezoek aan het FC-Twente stadion of de Helden en Kampioenendag.

Maak een droom waar
Ben je enthousiast geworden over het werk van Stichting Vang Je Droom? Er zijn verschillende manieren waarop je deze stichting kunt ondersteunen in hun missie. Check daarom de website: www.vangjedroom.nl of de facebook-pagina om te kijken welke mogelijkheden er zijn.

Afbeelding
Afbeelding