Afbeelding
Foto:

Rijssen in wintersferen

RIJSSEN - Tijdens Rijssen in Wintersferen zijn er iedere dag sfeervolle activiteiten in centrum Rijssen. Rijssen in Wintersferen wordt georganiseerd op vrijdag 28 en zaterdag 29 december.

Tijden de beide dagen zijn er verschillende demonstraties zoals Wood Carving, klompen maken, midwinterhoorn blazen en midwinterhoorns maken. Daarnaast laat ter Hamsel Haarden en Kachels u de ultieme sfeer van houtkachels beleven. Petra van de Kolk verzorgt demonstraties houtbranden. Jan Gortemaker laat zien hoe hij mooie figuren uit hout kan zagen.

Programma 28 december
Met tromgeroffel, gefluit en gegak marcheert de Ganzenfanfare door centrum Rijssen. Deze unieke en fabelachtige combinatie tussen mens, muziek en rasechte Toulouser Ganzen betovert jong en oud als ze voorbij flaneren. Ook kunnen kinderen met de Mini Express een rondje door het centrum meerijden. Deze kindertrein heeft een nostalgische locomotief, echte treingeluiden, er komt rook uit de schoorsteen en in de kleurrijke wagonnetjes hoor je vrolijke kindermuziek.

Programma 29 december
Natalia White komt langs. Met deze opvallende White Ladies in lak, ontmoet u zaterdagmiddag een charmant en chique gezelschap! Nathalia's zijn geboren om in de winterse periode extra warmte te brengen! Ook is de Mini Express weer aanwezig en kunnen de kinderen een rondje door het centrum meerijden.

Activiteiten
Er is ook volop sale bij de winkels in koopcentrum Rijssen en eten en drinken bij de kramen en de plaatselijke horeca. Op 29 december vindt u de reguliere zaterdagmarkt op het Schild en in de Elsenerstraat. Op maandag 31 december sluiten de winkels in centrum Rijssen om 16.00 uur en de winkels openen op 2 januari pas weer.