Afbeelding
Foto: Jan Podt

Expositie Willy Broeze-Stobbelaar

HELLENDOORN - Tussen Kerst en Nieuwjaarsdag organiseert Oald Heldern De Noaberschop opnieuw een wintertentoonstelling in museum Erve Hofman met werk van een lokale kunstenaar. Dit keer zijn het landschappen en portretten van Willy Broeze-Stobbelaar.

Willy tekent en schildert al haar hele leven. 'Op mijn achttiende heb ik leren tekenen', vertelt ze, 'bijvoorbeeld door in één beweging een eend te tekenen. Die basis is erg belangrijk. Nu werk ik vooral met acryl en schilder veel landschappen, zoals bosgezichten, korenvelden en heidelandschappen. Nog liever maak ik portretten. Schilderen is kijken, kijken, kijken en zien waar de vlekken zitten.'

Tentoonstelling
Tijdens de kleine, intieme tentoonstelling op de museumzolder van Erve Hofman zullen ongeveer twintig werken te zien zijn. De kunstenares zal meestal zelf aanwezig zijn En de schilderijen zijn te koop.

Informatie
De expositie vindt van 27 tot en met 31 december van 13.30 tot 17.00 uur plaats in het Museum Erve Hofman aan de Hofmanstraat 2 in Hellendoorn. De toegang is gratis.