Afbeelding
Foto:

Wethouder Beens de beste Twentse wethouder van 2018

RIJSSEN – Cultuurwethouder Ben Beens (SGP) van de gemeente Rijssen-Holten is door het Twentse opiniemedium de Roskam uitgeroepen tot de beste wethouder van Twente.

Beens eindigde weliswaar op de tweede plaats op de Roskamranglijst, want de eerste plaats ging naar de Almelose burgemeester Arjan Gerritsen (VVD).

Functioneren
De Roskam hanteert al sinds de oprichting al een eindejaarslijst van beste bestuurders van Twente. Daarbij wordt het functioneren van de Twentse burgemeesters en wethouders kritisch tegen het licht gehouden door hoofdredacteur Han Pape. Pape maakt daarbij gebruik van informatie die hij het hele jaar door haalt uit een breed scala aan formele en informele informatiebronnen in alle Twentse gemeenten.

Beloftes
De bestuurders worden erop beoordeeld in hoeverre zij in staat waren beloftes waar te maken, toezeggingen na te komen, nieuw beleid op poten te zetten én mensen in hun directe omgeving en in hun werkgebieden te inspireren tot het in gang zetten van beleid dat tot verbeteringen leidt. Bestuurders die in de praktijk het alleen laten bij bloemrijke teksten worden genadeloos afgestraft.

Eigen plaats
De Roskamlijst heeft door de jaren heen een eigen plaats en gewicht gekregen in het Twentse bestuurderslandschap. Alle beslissers in Twente weten dat de lijst op bijzonder subjectieve gronden tot stand komt, maar toch wordt richting de jaarwisseling steeds reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe lijst die veelal eind december verschijnt.
Hoe dan ook, burgemeester Gerritsen en wethouder Beens kunnen een jaar lang genieten van de hoogste plaatsen die zij in 2018 bereikt hebben op de meest charmante en enige Twentse bestuurderslijst.