Afbeelding
Foto:

Wat het jaar 2018 Isa Kaharaman bracht

RIJSSEN - In deze tweede editie van de serie 'Wat bracht u het jaar 2018' kunt u het verhaal lezen van Isa Kahraman.

Isa Kaharaman was vanaf het jaar 2006 tot het jaar 2008 raadslid en vanaf 2008 tot 2018 fractievoorzitter voor het CDA in de raad van de gemeente Rijssen-Holten. In het dagelijks leven is Isa Kahraman vicepresident bij het internationale IT-bedrijf Atos in Amstelveen.

Onderscheiding
Het jaar 2018 was het jaar dat ik na 12 jaar afscheid nam van de gemeenteraad van Rijssen-Holten. Het was een bijzonder moment omdat ik besefte hoe dankbaar ik mag zijn dat ik in vrijheid in Nederland woon, wetende dat wij 34 jaar geleden als vluchtelingen naar Rijssen kwamen. Bij mijn komst als negenjarige moest ik nog gaan leren lezen en schrijven. Mijn ouders waren aanwezig bij mijn afscheid van de gemeenteraad. Voor hen was het een extra speciaal moment omdat men zag dat hun kinderen goed terecht waren gekomen en zij in dit land ongeacht hun geloof of afkomst iets kunnen betekenen voor de samenleving waarin zij wonen. Ik ben Zijne Majesteit dan ook zeer erkentelijk dat hij mij benoemd heeft als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dierbaar
Terugkijkend op de periode als raadslid waren dit 12 zeer leerzame jaren waarin ik Rijssen-Holten nog beter heb leren kennen. Daarnaast ontmoet je als raadslid zeer verschillende personen uit je gemeente, van ondernemers tot personen die hulp nodig hebben omdat ze het alleen niet meer redden. Als raadslid ben je er voor alle inwoners van je gemeente. We wonen in een prachtige gemeente waarin het goed wonen, werken en recreƫren is. Rijssen-Holten is een speciale gemeente met bijzondere personen en verbondenheid die mij zeer dierbaar is. Dat is ook de reden dat ik in Amstelveen werk en toch in Rijssen blijf wonen.

Door afscheid te nemen als raadslid heb ik nu meer tijd in de avonden voor mijn vrouw en drie dochters, maar dat is weer deels opgevuld doordat ik voorzitter ben geworden van de Tennisclub Rijssen. Daarnaast ben ik ook nog commissaris bij een woningcorporatie geworden. Het besturen blijft me toch trekken.

Afsluitend wil ik alle inwoners van Rijssen-Holten bedanken dat ik 12 jaar hen mocht vertegenwoordigen in de gemeenteraad van Rijssen-Holten. Het was een grote eer voor mij om dit te mogen doen. Ik wil iedereen een gezegend, gelukkig en vooral gezond 2019 toewensen!

Dick Tukkers