Afbeelding
Foto:

Looft den Heer Notter huldigt jubilarissen

NOTTER - Op maandag 7 januari werden na afloop van de wekelijkse repetitie van de Christelijk Gemengde Zangvereniging Looft den Heer uit Notter een aantal jubilerende leden door voorzitter Jan Altena in het zonnetje gezet.

De heer Jan Kleinjan was zelfs 60 jaar lid en hij ontving uit handen van de voorzitter een cheque aangeboden, 40 jaar lid was mevrouw Henriëtte Berkhof en zij is tevens al 28 jaar secretaresse van de vereniging. Zij kreeg van de voorzitter een balpen met inscriptie aangeboden. 50 jaar lid was de heer Jan Altena hij werd door de voorzitter verrast met een fraai horloge. Mevrouw Diny Berentschot tenslotte vierde haar 25-jarig jubileum bij de vereniging en zij ontvang uit handen van de voorzitter de koorspeld. Ten slotte werden alle jubilarissen in de bloemetjes gezet door de bestuursleden Wim Brinkman en Minie Schutte. Ook waren er bloemen voor de 90-jarige G. Pijffers die op 28 december 2018 jarig was en al 31 jaar lid is van Looft den Heer. De heer Pijffers bezoekt nog iedere week een gedeelte van de repetities, maar zingt niet meer mee in teamverband, hetzelfde geld voor het oudste lid van de vereniging de 94-jarige mevrouw Dika Heuver-Bolink. Tevens mocht de dirigent van Looft den Heer, Jan Quintus Zwart, zijn 35-jarig ambtsjubileum als dirigent gedenken. Dit wordt gevierd met een gezamenlijk optreden van de zes koren waar hij werkzaam is als dirigent (waaronder ook Looft den Heer).

75 jarig bestaan
Looft den Heer hoopt in het jaar 2020 haar 75 jarig bestaan te mogen vieren en zij is met ruim 175 leden een van de grootste zangverenigingen uit de regio. Zij zijn met hun optredens graag geziene gasten, wat ook blijkt uit het voorlopige programma voor het komende jaar. Er zijn optredens gepland in de volgende plaatsen. 16 maart: koor en samenzangavond in het Centrum Nijverdal, 20 april: Paasconcert in de Dorpskerk Wierden, 24 mei: Avond voor Israël in de Dorpskerk in Wierden, 15 juni: Koor en samenzangavond Hervormde Kerk Enter, 26 oktober: De Doelen Rotterdam, 16 december: Adventsconcert Gereformeerde kerk Ommen, 20 december: Adventsconcert Dorpskerk Wierden.

Wie graag zingt is van harte welkom bij Looft de Heer. Zij repeteren iedere maandagavond in het Kulterhus Irene aan de Kregtenweg in Notter. Inlichtingen bij en aanmeldingen via mevrouw H. Berkhof 0546 564612.