Afbeelding
Foto:

Beroepenvoorlichting

RIJSSEN - 700 leerlingen uit het voortgezet onderwijs hebben zich aangemeld voor de beroepenvoorlichting van de Rotaryclubs Bathmen de Schipbeek en Rijssen Regge Regio, die gehouden wordt op maandag 21 januari in het Parkgebouw in Rijssen.

De beroepenvoorlichting is opgezet voor leerlingen van de derde klassen in het Voortgezet Onderwijs die dit jaar hun profielkeuze moeten maken. De leerlingen komen van Reggesteyn (Rijssen en Nijverdal), Waerdenborch (Holten en Goor), De Passie (Wierden), Pius X (Rijssen en Almelo) en Jacobus Fruytier (Rijssen). De leerlingen en hun ouders zijn vanaf 18.45 uur welkom.

Praktijk informatie
Tijdens de beroepenvoorlichting krijgen de leerlingen en hun ouders vanuit de praktijk informatie over de meest uiteenlopende beroepen. Er zijn 85 voorlichters aanwezig die samen 65 beroepen vertegenwoordigen. Van elke school zijn decanen aanwezig om vragen met betrekking tot de opleidingen te beantwoorden.

Verschillende beroepen
Met deze jaarlijkse activiteit willen de Rotaryclubs aan de derdeklassers een reëel beeld geven van het beroep waarvoor deze leerlingen van plan zijn een opleiding te volgen. "Elk jaar weer merken we dat er een grote behoefte is bij de leerlingen om met professionals in gesprek te gaan om zodoende alle ins en outs van het beroep te horen", vertelt Gerard Beltman van de werkgroep Beroepenvoorlichting. De leerlingen konden opgeven welke beroepen hun interesse hadden. Beltman: "Het vak van psycholoog en verpleegkundige blijft populair. Ook de advocaat en forensische recherche scoren hoog. Nieuwkomer op de lijst is het beroep van ergotherapeut en van dominee/theoloog." Beroepen als etaleur en rond clultuur/theater zijn dit jaar afgevallen." Met deze jaarlijkse activiteit willen de Rotaryclubs aan de derdeklassers een reëel beeld geven van het beroep waarvoor deze leerlingen van plan zijn een opleiding te volgen.