Afbeelding
Foto:

Rijssense Revue met Wim Pluimers

RIJSSEN - Wim Pluimers is al vele jaren het vaste gezicht van de Rijssense Revue, bekend en geliefd bij het publiek speelt hij al jaren "Wilm" in de revue.

Wim, Enternaar in hart en nieren, werd in de eerste revue na de eeuwwisseling gevraagd door Harm Agteresch om bij de revue te komen spelen. Ze hadden iemand nodig die als "voetbalcoach" het bejaardenelftal van FC Maranatha, tijdens de rust in de kleedkamer kon oppeppen. Een rol die Wim op het lijf geschreven was, nog regelmatig wordt hij door mensen aangesproken op zijn vertolking van deze rol, vanaf die revue was Wim bekend als voetbalcoach.

Erg actief
Voor Wim was dit niet de eerste kennismaking met de revue, hij verzorgde samen met andere spelers van Met Mekaa, al enkele jaren de grime bij de Rijssense Revue. Ook speelde Wim de hoofdrollen in de spektakelstukken van Harm oet Riessen, de dialectopera's "de schearbaas van Riessen" en "Tsaar en Timmerman".

Met Mekaa
Met Mekaa is altijd nummer 1 gebleven bij Wim, hij onderbreekt de repetitiereeks voor de Revue zelfs een paar weken als Met Mekaa kort voor de première staat. Wim houdt van theater, is een natuurtalent en heeft de lach aan zijn kont hangen. Jarenlang was hij rond kerst te zien als Ebenezer Scrooge in de succesproductie "Scrooge oet Eanter", ook maakte hij regelmatig uitstapjes met een conference ergens in de regio, afgelopen zomer was hij te zien in "Rijssen zet de Toon".Maar als de Revue er weer aan komt gaat het "gas er op", Wim neemt zijn rol in de revue altijd heel serieus en verdiept zich hoe hij die het beste kan spelen. "De revue teksten worden in het dialect geschreven, soms bekt het beter als ik er mijn eigen Enterse draai aan geef, dat proberen we dan, vind de regie het een succes, dan houden we het zo".

Koppel
In de revue vormt Wilm een vast koppel met Dientje (Heleen ten Have, foto), samen geven ze hun eigen kijk op het leven in het Riessense straatje anno 2019, natuurlijk hebben ze commentaar op elkaar en op de buren. Wim heeft elke revue ook zijn eigen "moment" vaak staat hij dan alleen op het podium en verteld over zijn dagelijkse levens ervaringen, altijd doordrenkt met humor.

Kaarten
"Eigentijds en herkenbaar" dat is ook de rode draad in de nieuwe revue "Mooi dat 't zo kan", te zien vanaf 1 februari in het Parkgebouw. Kaarten voor alle revue voorstellingen zijn te boeken op de website van het Parkgebouw www.parkgebouw.nl en meer informatie is te vinden op www.rijssenserevue.nl en op de Facebook site van de revue.