Afbeelding
Foto:

Jan en Wilma Drenth sluiten schoenmakerij

RIJSSEN - Deze donderdag sluit het bekende echtpaar van de ambachtelijke schoenmakerij Jan en Wilma Drenth hun winkel aan het Hogepad in Rijssen, waar ze sinds 2009 gevestigd zijn.

Door ziekte stopte Jan (64) met zijn werk in het jaar 2012 en zette Wilma (58) met de uitstekende hulp van Gerhard Haarman de schoenmakerij voort. Men acht nu de tijd nu rijp om hun werkzaamheden in de schoenmakerij te beƫindigen en verkochten hun pand aan Kapper Joop die wegens ruimtegebrek in zijn huidige onderkomen aan de Rozengaarde op zoek was naar meer ruimte. Kapper Joop zal op 11 februari de sleutel van het nieuwe pand in ontvangst nemen en zijn nieuwe onderkomen op 2 april 2019 openen met een ludieke actie. Het machinepark van de familie Drenth is tot genoegen van het echtpaar overgenomen door de broer van Wilma, Jan Kreijkes, die het bedrijf als Schoenmakerij Rijssen op het adres Paulus Potterstraat 19 Rijssen zal voortzetten.

Brede klantenkring
Jan Drenth startte in het jaar 1990 zijn loopbaan als schoenmaker. Hij werd in dat jaar werknemer bij schoenmakerij Leijendekker in Rijssen. In het jaar 1998 begon Jan als zelfstandig schoenmaker en startte een eenmanszaak in het pand aan de Bouwstraat 37 in Rijssen, onder de naam Schoenmaker Jan Drenth. Deze bedrijfsnaam werd in het jaar 2001 gewijzigd in: Schoenmakerij Jan Drenth vof. In dat zelfde jaar verhuisde de schoenmakerij van Jan Drenth naar een pand aan de Elsenerstaat 40. Op 11 september 2009 verhuisde de schoenmakerij van Jan Drenth vof, naar zijn nieuwe pand op een mooie locatie aan het Hogepad 108 in Rijssen. Voor Jan was dit een uitstekende omgeving temeer daar er volop parkeergelegenheid in de buurt aanwezig was en mede omdat Rijssen een uitstekend winkelbestand bezit. Hij was dan ook om klanten nooit verlegen van uit de gehele regio bezat Jan vaste klanten zelfs tot in Noord Holland toe. Deze klanten waren de vakantiegangers die in Rijssen op bezoek waren en ieder jaar hun schoenen mee brachten voor reparatie bij Jan Drenth. Gevraagd naar hun redenen voor deze opmerkelijke stap was: '' hier wordt tijd voor ons genomen, uitstekend vakmanschap en zelfs nog tijd voor een gezellig praatje, kom daar bij ons maar is om''!

Genoten van mooi vak
Volgens Jan Drenth heeft hij vele jaren mogen genieten van dit bijzonder mooie vak als schoenmaker. Het gaf mij een grote voldoening om met de handen iets moois te kunnen maken of te repareren, vandaar dat ik echt jarenlang heb mogen genieten van mijn werk, en daarbij ook de leuke gesprekken met de klanten zodat dit vak nooit verveelt, aldus Jan.

Dank
Jan en Wilma Drenth willen dan ook via deze weg graag alle klanten bedanken voor het in hun gestelde vertrouwen, waarop zij met dankbaarheid op terug mogen zien.

\Dick Tukkers