Afbeelding
Foto:

Wilbert Seppenwoolde grossiert weer in wereldtitels

RIJSSEN - Wilbert Seppenwoolde grossierde van 11 tot en met 13 januari weer vele prijzen tijdens de Mondial wereldkampioenschappen 2019. Deze werden in de IJsselhallen in Zwolle gehouden.

Hij werd tijdens deze wereldkampioenschappen 2019 voor de vierde keer wereldkampioen met zijn eigen gekweekte stam barmsijzen. Ook werd hij bij deze wereldkampioenschappen ook nog eens wereldkampioen 2019 met zijn stam mutatie donkerfactor barmsijzen. Wilbert werd in de afgelopen al drie maal achtereen wereldkampioen met zijn eigen kweek stam barmsijzen, in het jaar 2016 in Portugal, 2017 in Spanje en 2018 in Italiƫ.

In de prijzen
Op deze wereldkampioenschappen was er een zilveren medaille voor de heer G.J. ter Maat met mutant ivoorsijs en een gouden medaille voor de heer J. van de Maat met stam geelgorzen. Op deze wereldtentoonstelling Mondial 2019 waren 25.000 zang- en siervogels aanwezig van 3.000 liefhebbers uit 26 landen, Deze liefhebbers komen uit de hele wereld bijeen om elkaar te ontmoeten, vogels te vergelijken en om vogels tentoon te stellen, met daarbij de hoop op het winnen van een prestigieuze prijs.
-Dick Tukkers