Afbeelding
Foto:

De Nationale Voorleesdagen

RIJSSEN/HOLTEN - Tijdens de Nationale Voorleesdagen vinden er in de Bibliotheek spetterende voorleesactiviteiten plaats. De Nationale Voorleesdagen zijn van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari en zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.

Omdat voorlezen goed is voor de taalontwikkeling van jonge kinderen organiseert Bibliotheek Rijssen-Holten leuke en interactieve activiteiten. Kom op dinsdag 29 januari om 10.00 uur naar het Voorleesfeest in de Bibliotheek in Holten of donderdag 31 januari om 10.00 uur in de Bibliotheek in Rijssen en maak kennis met Harry en Vera uit Een huis voor Harry. Jan Bronninkreef dé winnaar van Expeditie Robinson 2018 leest voor in Holten. In Rijssen leest wethouder Ben Beens voor. Er wordt gedanst en gezongen met muziekdocent Nelleke Roozenbeek, clown Funny maakt bij iedereen een glittertatoeage én er zijn voorleesvrijwilligers van de VoorleesExpress die voorlezen uit de Prentenboek Toptien.

Ledenwerfactie
Tijdens de Nationale Voorleesdagen houdt de Bibliotheek Rijssen-Holten een ledenwerfactie voor peuters en kleuters. Kinderen die lid worden van de Bibliotheek ontvangen een vingerpoppetje van een kleine Harry. De ledenwerfactie duurt van woensdag 23 januari t/m zaterdag 2 februari. Een lidmaatschap voor kinderen tot 18 jaar is gratis.

Zelf aan de slag
Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen extra benadrukt. Maar de bibliotheek ondersteunt ouders ook graag bij het voorlezen ná deze week, met een uitgebreide collectie fantasierijke prentenboeken bijvoorbeeld. De bibliotheekmedewerkers zoeken mee naar een boek dat past bij elk kind!