Afbeelding
Foto:

Suzuki zet in op zuinige, duurzame modellen

RIJSSEN - Steeds meer fabrikanten voeren naast hun auto's met traditionele verbrandingsmotoren ook hybrides of volledig elektrische modellen. Suzuki ontwikkelde een eigen systeem onder de noemer Smart Hybrid Vehicle. Dit draagt bij aan een nog zuiniger brandstofverbruik.

Deze Smart Hybrid Vehicle aandrijflijn is géén traditionele hybride zoals bekend bij het grote publiek. Bij Suzuki's systeem wordt energie die vrijkomt bij het remmen opgeslagen in een lithium-ion accu. Dit kan dan gebruikt worden voor herstart van de motor, assistentie bij het optrekken of de verlichting. Dit levert dan een concrete brandstofbesparing op, bovenop Suzuki's van nature al zuinige motoren. Suzuki levert op dit moment nog geen volledig elektrische modellen, hoewel het merk in Japan al wel een volledig elektrische Swift heeft. Eind dit jaar worden traditionele hybride Suzuki-modellen verwacht in de Nederlandse showrooms.

Modellen
Momenteel zijn drie modellen van Suzuk leverbaar als Smart Hybrid Vehicle. Dit zijn de Baleno High Executive, Ignis Sijl en Swift Stijl edities. De Ignis is een compacte SUV die met de 1.2 Stijl Smart Hybrid editie leverbaar is vanaf 18.999 euro. Een heel compleet model met navigatie, cruise control, lichtmetalen velgen en dual camera brake support. Met een verbruik van 1 liter voor 23,3 kilometer is deze ook zuiniger dan de reguliere Ignis, die met 1 liter 21,7 kilometer weet te behalen. De Suzuki Swift is ook leverbaar als 1.2 Stijl Smart Hybrid, leverbaar vanaf 19.699 euro.

Baleno
De Suzuki Baleno is als gezinsauto mooi ruim en de lichtste in zijn klasse. De 1.2 High Executive Smart Hybrid is leverbaar vanaf een scherpe 19.699 euro. Naast een mooi complete uitrusting ook een hoog niveau van actieve en passieve veiligheid, met een felbegeerde 5-sterren EuroNCAP rating.

Maak kennis
Autobedrijf Schreurs geeft u graag passend advies over deze hybrides, maar natuurlijk ook de rest van Suzuki's uitgebreide gamma. Kom langs aan de Nijverdalseweg 138 in Rijssen. Kijk ook op: www.autoschreurs.nl