Afbeelding
Foto:

Nieuwe plaatsgenoten leren het DNA van Rijssen kennen

RIJSSEN - Plaatsgenoten die in 2018 definitief voor Rijssen als woonplaats hebben gekozen kunnen dinsdagavond 12 februari aanstaande kennis maken met het DNA van hun nieuwe woonplaats in het Rijssens Museum.

Binnenkort ontvangen de nieuwe plaatsgenoten een schrijven van de gemeente met daarin de uitnodiging om naar de zogenaamde burgeravond te komen in het Rijssens Museum om kennis te maken met de stad Rijssen.

Promoten
Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum is bijzonder blij dat de gemeente, net als vorig jaar (foto), weer gekozen heeft voor het Rijssens Museum voor deze nieuwkomersavond. "De taak van het museum is immers om het verleden en de ontstaansgeschiedenis van onze stad te bewaren en te promoten. In het Rijssens Museum is te zien en te beleven hoe de stad Rijssen is geworden tot wat het nu is."

Burgemeester
Burgemeester Arco Hofland zal de nieuwe burgers welkom heten en hen toespreken. Daarnaast zal ook voorzitter Jan Bakker van het Rijssens Museum het woord voeren. "En we laten een echte ervaringsdeskundige aan het woord," zegt Dannenberg. "Het is altijd beter dat iemand vanuit eigen ervaring iets vertelt hoe het hem of haar bij vestiging in Rijssen vergaan is."

DNA
Op de nieuwkomersavond staan niet alleen zakelijke gegevens over de stad Rijssen centraal, "maar het Rijssens Museum bewaart als het ware het DNA van de stad," volgens Dannenberg. "Wij vertellen over de volksaard, tradities, gewoontes en uiteraard over het Rijssens dialect als een van de cultuurdragers van onze stad op de westflank van Twente."

Beeldmateriaal
Er zal niet alleen beeldmateriaal vertoond worden, maar na de pauze kan er onder leiding van een de museumgastheren/-vrouwen deelgenomen worden aan rondleiding door de beide musea. "En we hopen de mensen ook duidelijk te maken dat onze musea zo veel meer voorstellen dan een verzameling historische voorwerpen. We doen ons uiterste best om het hen naar de zin te maken," aldus Dannenberg.