Afbeelding
Foto:

VVN Rijssen neemt afscheid van voorzitter Jaap Wiersum

RIJSSEN - Op donderdag 10 januari 2019 werd in een korte vergadering afscheid genomen van Jaap Wiersum, voorzitter van Veilig Verkeer Nederland afdeling Rijssen.

In 1998 werd Jaap adviseur (vanuit de politie) van het bestuur. Vanaf het begin is hij als waardevol bestuurslid omarmd. Hij weet vanuit zijn beroep heel veel over verkeerszaken in de regio. In die periode was hij ook adviseur in Holten, tot 2012 een zelfstandige afdeling. Na zijn pensionering werd de functie van adviseur ook omgezet in het voorzitterschap van de afdeling Rijssen-Holten.

Betrouwbaar
Volgens secretaris Cees Proos secretaris van Veilig Verkeer Nederland afdeling Rijssen was Jaap een betrouwbare en nuchtere man, waar je van op aan kon. Zeer precies, een half uur voor de vergadering begon was hij aanwezig. Dat was ook zo bij het verkeersoverleg in de VOG (verkeersoverleggroep in de gemeente Rijssen-Holten), waarvan hij ook lid was. Aan talloze activiteiten deed hij mee. Ook bij de talrijke verkeersoudervergaderingen in Holten, de kennisdagen in de regio, de District Ledenvergaderingen was hij aanwezig. De afdeling is hem veel dank verschuldigd, ze zullen hem node missen.

Oorkonde
In de afscheidsbijeenkomst was districtsbestuurder Reint Warmelink aanwezig om Jaap Wiersum de oorkonde van verdienste te overhandigen en om hem de VVN-speld op te spelden. Er waren ook twee vertegenwoordigers van de gemeente Rijssen-Holten aanwezig. Die hebben hem namens de VOG toegesproken en bedankt. Jaap wordt opgevolgd door Gerwin van de Maat.

Dick Tukkers