Afbeelding
Foto:

Wat het jaar 2018 Arjan Slagman bracht

RIJSSEN - In de serie 'Wat bracht u het jaar 2018' neemt Arjan Slagman u mee naar zijn belevenissen in het jaar 2018.

Arjan Slagman is als jongerenwerker verbonden aan de Stichting Fakkeldrager en tevens als jeugdwerkleider werkzaam bij de Protestantse Stichting Jeugdwerk Hervormde Gemeente Rijssen.

Vele acties
Het jaar 2018 begon met een uitje. Op 4 januari gingen we met een groep jongeren naar Groningen naar het Missionair Pand van de Martinikerk waar oud-Rijssenaar Jan Waanders werkzaam is als missionair werker en om te shoppen in de stad Groningen. Daarnaast wat cultuur gesnoven op de Martinitoren. Begin februari gingen we met de Fakkeldrager, de Try Out en het Tienerhonk sporten om met de tieners geld bijeen te brengen voor de familie Voortman in Rijssen voor de behandeling van de spierziekte ALS. Een sportief avondje, samen voor een goed doel.

Dubbel feest
Op 17 februari werd ik 50 en ik was van plan om mijn verjaardag allereerst samen met de tieners te vieren bij de Fakkeldrager, omdat het een gewone werkdag was voor mij. Achter mijn rug om hadden tieners en vrijwilligers van de Fakkeldrager een groots feest in elkaar gedraaid, en daarbij ook de tieners, vrijwilligers en besturen van het Hervormd Jeugdwerk uitgenodigd. Naast dat ik jarig was, bleek ik diezelfde week ook 12,5 jaar in dienst van de Fakkeldrager te zijn. Een avond om nooit te vergeten. Ze hadden zelfs een rap gemaakt waarin ik bezongen werd als 'vader vóór de tieners', kippenvelmomentje dus! Daarnaast werd ik DAB+ proof gemaakt, door het ontvangen van een radio en autoradio voorzien van een DAB (een nieuw systeem waarbij de zenders overschakelen van AM naar DAB), om zo overal zonder vaste aansluiting naar de programma's te kunnen luisteren van Groot Nieuws Radio.

Steptocht
In mei met een geweldige groep tieners en vrijwilligers de Bakfietstocht gemaakt van Zandvoort naar Rijssen. Deze bakfietstocht bracht ruim 5.270 euro op die voor het begeleiden van zendelingen en het verrichtten van kinderwerk in Thailand bestemd was. Tijdens deze tocht hebben wij van veel gastvrijheid mogen genieten in het land, in de vorm van onderdak, eten en dergelijke. Later dit jaar deden we de Steptocht voor de Stichting steun 22Q11 voor onderzoek naar het deletie syndroom bij kinderen. Deze steptocht van Rijssen naar Uden werd gehouden in november 2018 en bracht het fraaie bedrag van 4.200 euro op. Het aantal kilometers dat steppend werd afgelegd, bedroeg uiteindelijk 275. Geweldig dat ik via de Fakkeldrager en het Protestantse Jeugdwerk Rijssen, deze dingen met tieners mag meemaken en hen mooie herinneringen mee mag geven. Gaaf ook dat tieners dit soort zaken willen doen. Ze vragen zelfs wat het volgende doel gaat worden! Bij beide tochten werd me weer eens goed duidelijk hoe gastvrij en behulpzaam veel mensen zijn. Zo anders als vaak in het nieuws te zien is.

Truckkrun
Gedurende het jaar waren we als Fakkeldrager vaak de gastheer voor de mensen van de Truckrun Rijssen. Zij maakten ons medeambassadeur en een vrachtwagen vol spandoeken reed mee in de optocht op 8 september. Wat veel blijde bijrijders en wat een gaaf initiatief.
Een gezegend jaar
Verder startte in september ook het wijkteam Braakmanslanden waarin ik zitting mocht nemen via de Stichting DIS (identiteitsstoornis). Ook hierin mogen we voor de medemens klaarstaan. Dat is iets wat mijn hart toch wel heeft. Vooral ook omdat je dan zoveel terugkrijgt en het je daarmee ook zelf verrijkt. Kijk naar de autowasdag van het Tienerhonk. Dat veel tieners zich inspannen om geld bijeen te brengen voor kinderen in Ghana, de sponsortochten die ik mocht doen, waarbij tieners de mooiste verhalen en herinneringen opdoen en zelf aangaven: We mogen hiermee geven, maar ook zelf ontvangen! Dat is toch het mooiste wat er is? Naast alle mindere dingen die er ook in 2018 gebeurd zijn, mag ik tot de conclusie komen dat het mij, mijn gezin, maar ook veel jongeren veel gebracht en gegeven heeft. Concluderend mag ik het een gezegend jaar 2018 noemen.
Dick Tukkers