Afbeelding
Foto:

HABI-wensactie

RIJSSEN - Op zaterdag 19 januari vond in de Stadsboerderij in Rijssen de uitreiking plaats van de in december gehouden eindjaar wensactie plaats. Deze actie werd georganiseerd door de ondernemersvereniging HABI, in samenwerking met 38 winkels en horeca.

Elf personen zagen tot hun grote verrassing hun wens in vervulling gaan. PR-bestuurslid van de HABI Rijssen mevrouw Erna Brinks – Ligtenberg reikte met een toepasselijk woord de prijzen en de bloemen uit aan de winnaars van deze hartverwarmende wensactie. Bij aankopen tijdens de decembermaand werd aan kopers een formulier uitgereikt waarom zij hun wens kenbaar konden maken voor een ander. Rijssen de winkelstad in de regio: Ik sprak met een viertal winnaars van deze wensactie na de prijsuitreiking over de vraag voor wie wenst u iets en uit welke plaats komt u? Tot mijn niet geringe verbazing was er niet één uit Rijssen bij, maar woonden alle vier ondervraagde personen buiten Rijssen in de regio.

Voor wie ?
Mevrouw Booijink uit Nijverdal; Haar wens was bestemd voor haar 10 jarige buurjongetje Rick, voor het rijden op het circuit van Zandvoort, voor 2 personen. Rick heeft de ziekte van Batten, dit is een erfelijke aandoening bij kinderen ontstaan door een defecte gen, waardoor Rick slechtziende is, hij is verzot op auto's, en door de HABI- wensactie kan de wens voor kan Rick samen met zijn vriendje in vervulling gaan en kunnen ze samen een onvergetelijke dag beleven in Zandvoort. De heer Gerritse Nieuw Heeten: De heer Gerritse uit Olst verblijft voorlopig in verband met hun verhuizing samen met zijn echtgenote in Nieuw Heeten, zijn wens was een gezichtsbehandeling bij Salon Kimm. Deze wens was bestemd voor zijn vrouw, als dank voor de jaren lange goede verzorging. Mevrouw Klarenbeek Diepenheim: De wens van mevrouw Klarenbeek uit Diepenheim bestond uit een tweepersoons bed van Sjon, dit bed is bestemd voor haar ouders, waarbij een van haar ouders kankerpatiënt is en dagelijks een goede nachtrust nodig heeft. Mevrouw van Egmond Goor: Haar wens was: een babyuitzet van HEMA Rijssen en is bestemd voor haar studerende jeugdige zoon en zijn ook nog jeugdige studerende vriendin, die samen binnenkort een baby verwachtten en binnenkort naar Hengelo verhuizen. En aangezien beiden studeren en nog geen bron van inkomsten hebben om dit te financieren, komt deze actie bijzonder gelegen voor haar. Waarom winkelen in Rijssen? De antwoorden waren unaniem: verrassend goed winkelbestand met voor elk wat wils, gratis, parkeren, zeer gemoedelijke sfeer, wij komen regelmatig winkelen in deze hartverwarmende gemeente.

Dick Tukkers