Afbeelding
Foto:

Verkeerssituatie Stationsplein aangepast na feedback

RIJSSEN - Eind december zijn de werkzaamheden aan de Boomkamp van het busstation afgerond.

Begin januari 2019 bleek uit feedback van weggebruikers, op social media dat er onduidelijkheid ontstond over de nieuwe situatie bij het stationsplein richting Maximatunnel. Naar aanleiding van het artikel in het Hart van Rijssen over de ingebruikname van dit weggedeelte ontvingen wij van weggebruikers 21 negatieve reacties over de nu ontstane onveilige verkeerssituatie, vooral wat betreft de ingang naar de Maximatunnel.

Feedback
De gemeente Rijssen-Holten heft de feedback ter harte genomen en de situatie inmiddels aangepast. De Maximatunnel bij het Stationsplein in Rijssen is alleen toegankelijk voor fietsers. Volgens wethouder Jan Aanstoot vindt de gemeente het belangrijk dat een verkeerssituatie veilig en overzichtelijk is, waarbij wij de inbreng van onze inwoners en weggebruikers zeer waarderen en wij hebben de situatie daar dan ook op aangepast aldus de wethouder.

Aanpassingen
Naar aanleiding van de gemaakte opmerkingen van weggebruikers is de belijning aan het begin van het fietspad inmiddels vervangen door een verhoogde middengeleider. Op de middengeleider komt nog een fietspadpaal. Ook zijn er aan weerszijden van de weg, naast de geplaatste wettelijke borden, tijdelijke borden geplaatst die aangeven dat de tunnel alleen toegankelijk is voor fietsers.

Dick Tukkers