Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en vicepremier.
Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en vicepremier. Foto:

Vice-premier Hugo de Jonge spreekt in Rijssen met ondernemers Bij de Tijd

RIJSSEN - Vice-premier en minister Hugo de Jonge (CDA) komt maandagavond 28 januari naar Rijssen.

De Jonge komt naar de Reggestad op uitnodiging van Businessclub Bij de Tijd om te spreken met de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. In het restaurant van scholengemeenschap Reggesteyn aan de Cattelaar zal de minister het woord voeren. Inloop vanaf 18.15 uur. De Jonge wordt vergezeld van de Overijsselse CDA-lijsttrekker en gedeputeerde Eddy van Hijum die vertelt over de CDA-plannen voor Overijssel.

Sterkerij
In het restaurant van staat eten gereed voor de bezoekers van de bijeenkomst. Het eten is gemaakt en wordt geserveerd door werknemers van de Sterkerij. De Sterkerij is een bedrijf dat mensen op een vernieuwende manier opnieuw laat deelnemen aan het arbeidsproces.

Wajong
De Sterkerij spant zich vooral in voor jongeren met een Wajong-uitkering en schoolverlaters van het speciaal onderwijs en praktijkonderwijs.

Minister
Bij de Sterkerij werken mensen uit Rijssen-Holten, Wierden, Hellendoorn, Almelo, Twenterand en Hof van Twente. Hugo de Jonge is minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.Van hem is bekend dat hij vooral deze groep werknemers een bijzonder warm hart toedraagt en zelf ook bij gelegenheid in zijn woonplaats Rotterdam de handen uit de mouwen steekt. Ook het vrijwilligerswerk in Nederland heeft een speciaal plek in het hart van deze minister.

Deelname
Deelname aan de bijeenkomst kost 150 euro. Dit bedrag komt ten goede aan de CDA-campagne voor de provinciale statenverkiezingen dit voorjaar. Aanmelden voor de bijeenkomst kan op website mkbmeetshugo.cdaoverijssel.nl De kosten zijn fiscaal aftrekbaar.