Cybercafé over digitale nalatenschap

RIJSSEN - Komende dinsdag 12 februari is weer het volgende Cybercafé van het Seniorweb Rijssen. U bent vanaf 14.00 uur van harte welkom in het leercentrum in de Rabobank.

Wat gebeurt er als iemand overlijdt? Die goed beveiligde accounts zijn dan voor niemand toegankelijk en worden spookprofielen. Accounts kunnen zo jaren blijven voortbestaan. In dit Cybercafé laten wij zien hoe je er mee om kunt gaan. Docent is Berend Bril. Ook diverse andere onderwerpen komen aan bod bij het altijd gezellige en leerzame Cybercafé.

Knipprogramma
Soms is de eenvoudigste manier om iets te kopiëren door een opname van uw scherm te maken. Hiervoor kunt u het knipprogramma gebruiken. U kunt het knipprogramma gebruiken voor het opslaan en delen van nieuwsartikelen, recensies van films en recepten.

Google Authenticator
Met Google authenticator beveiligt u uw google account beter door een extra stap te gebruiken bij het inloggen. Naast het inloggen met een wachtwoord heeft u een code nodig die wordt gegenereerd door de authenticator op uw smartphone of tablet (gelijk aan het DigiD inloggen).

Manager
Een wachtwoordmanager werkt als een kluis. In die kluis bewaart u uw, uiteraard sterke, wachtwoorden. Deze kluis is digitaal. Toegang tot de kluis krijgt u met een 'sleutel'. Deze digitale sleutel is het enige wachtwoord dat u echt nog moet onthouden.

LastPass
Een goede Nederlandstalig wachtwoordmanager is LastPass. Dit programma is zowel op Windows, als de Mac en mobiele apparaten (tablets en smartphones) te gebruiken. U installeert het programma en zet een invoegtoepassing in uw browser. Dit is eigenlijk een extra knop waarmee u toegang hebt tot verschillende functies van LastPass terwijl u aan het surfen bent. Kortom, een veilig en praktische alternatief voor het onthouden van al uw paswoorden.