Afbeelding
Foto:

Wim Muller blijft
volop in beweging

RIJSSEN - Na 8 jaar politiek waarvan vier jaar als fractievoorzitter gemeentebelang en daarvoor 40 jaar horeca, is Wim Muller gestopt als gemeenteraadslid. Mijn vraag aan Wim: "ben je na beƫindigen van al deze activiteiten niet in een zwart gat gevallen?"

Voor Wim Muller (71) was het antwoord makkelijk. "Nee integendeel!" Het speelde niet bij zijn vroegpensioen en ook niet na acht jaar lokale politiek.

Wim vertelt: "vertrek uit de politiek was niet moeilijk. Politiek is niet leuk, maar wel interessant, zinvol en scherphoudend en daarom heb ik het graag gedaan. Het was een prima tijd en gemeentebelang heeft de luxe van voldoende en goede kandidaten." Toch verlaat hij de politiek niet helemaal. Hij gaat u door als bestuurslid bij gemeentebelang en deelnemer aan de GB-klankbordgroep.

Vrijwilligerswerk
Belangrijker vindt Wim de toekomst met minder druk en meer tijd. Tijd om samen met zijn vrouw de "opa en
oma rol" in te vullen voor de kleinkinderen en voor vrijwilligerswerk. Zoeken naar vrijwilligerswerk bleek niet nodig. Een vacature als secretaris van De Zonnebloem werd op onafwijsbare wijze aangeboden en kort na het afscheid van de raad belde wethouder Ben Beens met een enthousiast verhaal over de buurtbus: een buurtbus op afroep en gerund door en met vrijwilligers. Daarvoor werden bestuursleden gezocht. Eerst was er twijfel, maar nadat Joost van Veldhuizen zijn medewerking als voorzitter toezegde is het bestuur gestart.

Landelijke testcase
"De Zonnebloem en de buurtbus TwentsFlex zijn succesvol door betrokken vrijwilligers" aldus Wim. "Het is bijzonder dat zoveel vrijwilligers zich met plezier dienstbaar inzetten." De buurtbus draait nu een halfjaar als landelijke testcase in samenwerking met Keolis. Zo'n 60 vrijwilligers houden het geheel rijdend en ook enkele statushouders verlenen medewerking in combinatie met hun inburgering. Samen runnen ze een buurtbus op afroep die naar 127 haltes rijdt in Rijssen en Holten. De beginfase kende aanloopfoutjes, onder andere met ICT storingen, maar deze zijn bijna allemaal opgelost. Het project gaat door met een ambitie tot groei in passagiers en vrijwilligers. Het is duidelijk: Wim, het busteam en De Zonnebloem zijn nog niet in ruststand.

Dick Tukkers