Afbeelding
Foto:

Directeur Mannus Nijkamp neemt afscheid van RSG

RIJSSEN – Op 1 februari nam Mannus Nijkamp afscheid als directeur van de Rijssense Gebouwen Sloperij na een dienstverband van 49 jaar, waarvan 24 jaar als directeur.

Mannus Nijkamp trad op 1 juni 1970 in dienst bij RSG en hij bekleedde bijna alle functies binnen het bedrijf. Hij werkte als handsloper, kraanmachinist, vrachtwagenchauffeur en uiteraard als directeur en springmeester. In het jaar 1995 nam Mannus het bedrijf over van zijn vader, wijlen Hermannus Nijkamp. Onder zijn leiding is de basis gelegd voor het familiebedrijf wat er nu staat. Tijdens het dienstverband van Mannus zijn er vele prominente werken uitgevoerd zoals de sloop van het gemeentehuis in Rijssen, Holland Tyre in Assen, Toren Overhoeks in Amsterdam. Ariënsplein in Enschede, het Indiëcomplex in Almelo, het Hilton Hotel en Parkeergarage P2 bij Schiphol. Dit is maar een kleine greep uit een lange lijst van werkzaamheden.

Afscheid
Het afscheid van directeur Mannus Nijkamp vond plaats op 1 februari met in de middag een zakelijke receptie en in de avonduren een feestje voor medewerkers, collega's, familie en vrienden. Herman Nijkamp, die het bedrijf inmiddels heeft overgenomen, voerde het woord. In het kader van het 60-jarig bestaan van RSG bood hij Mannus het splinternieuwe jubileumboek aan. Aan het einde van de receptie werden alle bezoekers verrast met dit jubileumboek. Directeur Mannus Nijkamp zal nog niet helemaal uit beeld zijn aangezien hij nog 2 dagen in de week aan RSG verbonden zal blijven.

Dick Tukkers