Afbeelding
Foto:

Wat bracht het jaar 2018 André Scheppink

RIJSSEN - In deze zesde aflevering van onze serie: 'Wat bracht u het jaar 2018', is het woord aan André Scheppink. Hij was 4 jaar raadslid voor de SGP en is momenteel fractievoorzitter.

"Het jaar 2018 was voor mij een bijzonder jaar. Voor het eerst was ik lijsttrekker voor de SGP bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dat brengt eigenlijk wel wat spanning met zich mee. Hoe gaan we het doen? Hoeveel zetels krijgen we? Daarom zijn we enorm blij en dankbaar met het resultaat wat we hebben behaald. Bijzonder is vooral ook het afscheid van raadsleden met veel kennis en ervaringen waarmee je samen op een goede manier hebt samengewerkt. Maar ook de komst van nieuwe raadsleden met frisse ideeën geven nieuwe energie. Politiek is in dit soort verkiezingsjaren, best hard. Winst, verlies, wel of geen collegedeelname. Als gemeenteraad moet je dat altijd even verwerken."

Belangrijk jaar
"Het jaar 2019 is een belangrijk jaar voor onze gemeente. Als ondernemende gemeente hebben we veel plannen te maken en uit te voeren. Belangrijke onderwerpen zijn duurzaamheid, het afmaken van het centrum in Holten, het toekomstbestendig maken van het centrum in Rijssen en een nieuw zwembad dat betaalbaar en duurzaam moet worden. Ook hebben we oplopende tekorten in de zorg en krapte op het bedrijventerrein in Rijssen. De woningmarkt staat onder druk. Hebben we andere woonvormen nodig? Als gemeente zullen we daar op in moeten spelen. Hoe gaan we onze duurzaamheidsdoelstellingen halen? Een haalbaar en betaalbaar plan is voor 2019 het doel."

Investeren
Ook onderwijshuisvesting is voor de SGP een belangrijk speerpunt. Er zijn nog teveel schoolkinderen die les krijgen in ongezonde en versleten gebouwen. In 2019 moeten daar wat mij betreft oplossingen voor komen. Als gemeenteraad zullen we keuzes moeten maken, want we willen een financieel gezonde gemeente blijven, zonder dat we de lasten voor onze inwoners onevenredig verzwaren. Ik zet mij ook in 2019 graag in voor een gemeente waarin het goed wonen, werken en leven is.
Dick Tukkers