Afbeelding
Foto: Frank van Rijk

Sportclub Rijssen 1 wint van RKSV 1

RIJSSEN - Sportclub kan Zaterdag - in tegenstelling tot RKSV - beschikken over een volledige selectie.

De meeste mensen zijn fit en dus viel er wat te kiezen voor de coaches van 1 en 2. RKSV daarentegen moet enkele belangrijke spelers missen en mist daardoor de basisspelers op het middenveld. Maar de bal is rond en dus maken we straks na 90 minuten de balans op.

Om 14.30 uur fluit de scheidsrechter voor de eerste keer en al vlot komt RKSV op voorsprong. De verdediging van Sportclub gaat opzichtig in de fout en dat geeft RKSV een buitenkans. De bal gaat strak voor de doelman langs en vanaf links eenvoudig worden ingetikt door de aankomende RKSV-speler.

RKSV speelt veelvuldig de lange bal op Blokhorst en is gevaarlijk, maar die profileert niet. Niet veel later scoort Martijn Schottert de gelijkmaker. In de 26e minuut schiet Jordy Schreurs een doorkopbal van Marco Stegeman binnen. In de 37e minuut omspeelt Stegeman de uitgekomen doelman van RKSV en scoort. De tweede helft kenmerkt zich vooral door slecht spel en veel overtredingen. Met de wind in de rug zoekt RKSV nog vaker Blokhorst met de lange bal. Matthijs Tempert doet echter prima werk in de mandekking en stopt menige aanval. RKSV heeft aan de andere kant handen en voeten nodig om Sportclub tegen te houden. Een overtreding van RKSV op de op rechts doorgebroken Stegeman leidt tot enige ophef. De scheids toont eerst geel en laat vervolgens zijn kaarten vallen en geeft de rode. Na wat commotie wordt het toch geel. RKSV kopt uit een voorzet de bal in het doel, maar dit punt wordt resoluut afgekeurd vanwege buitenspel. Aan de andere kant is Sportclub ook enkele malen dicht bij een punt, maar ze stoppen bij de lat. De eerste derby van 2019 eindigt in terechte winst voor Sportclub.