Afbeelding
Foto:

Heerlijke en eerlijke streek-producten in Het Schuurtje

RIJSSEN - Onze regio kent een grote diversiteit aan streekproducten. Overal tref je heerlijke en eerlijke producten van eigen bodem. Van de bosbessen tot shiitake, van buffel-mozzarella tot de lekkerste groenten in al zijn veelzijdigheid. Ook Rijssen heeft de fijnproever veel te bieden. Hier is sinds november Het Schuurtje te vinden met een unieke melktap.

Het Schuurtje aan de Zwilweg 1A werd opgezet vanuit een concrete vraag; de familie Vossebelt kreeg geregeld vraag van particulieren om verse melk te kopen, maar iedere keer wat aftappen uit een grote tank was natuurlijk wat onhandig. Zo ontstond het leuke idee om een eigen verkooppunt op te zetten met zelfbediening. In Het Schuurtje kunnen bezoekers tegen inworp van 1 euro 1 liter melk 'tappen' bij de melktap. Hebt u zelf niets om het in te doen? U kunt in Het Schuurtje ook authentieke glazen melkflessen kopen om deze te vullen met de overheerlijke melk. De melktap zorgt voor een veilige, hygiƫnische afgifte van de melk. Voor de melktap hebt u contant geld nodig, overige aankopen kunnen ook heel modern met een 'Tikkie' afgerekend worden. Het doel is om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met deze heerlijke producten en natuurlijk wat op te steken van het boerenbedrijf zelf. Dit leverde al zeer veel positieve reacties op van de bezoekers.

Rauw genieten
De melk in de melktap is afkomstig van de eigen melkkoeien die zij met veel aandacht verzorgen. De melk is puur natuur: niet gepasteuriseerd of op welke manier dan ook bewerkt. Boordevol met vitamine, mineralen en gezonde vetten. En belangrijker nog: gewoon heerlijk. Zo is de melk perfect te gebruiken als ingrediƫnt in gerechten zoals pudding, chocolademelk of een pannenkoek. Belangrijk is wel om te weten dat rauwe, ongepasteuriseerde melk minder geschikt is voor mensen met een verlaagde weerstand zoals ouderen, zwangere vrouwen en kinderen. Ook zij kunnen genieten van de overheerlijke melk - maar deze moet dan wel verhit worden tot 72 graden.

Streekproducten
In Het Schuurtje is naast de melktap ook een mooie selectie van andere streekeigen (zuivel)producten te vinden. Onder meer zuivel van Reggezuivel, verse en duurzame Noaber-eieren, kaas van rauwe melk van Zuna Kaas en andere handige, lekkere items zoals pannenkoenenmix. De familie is ook op zoek naar nog andere heerlijke producten om hier aan te kunnen bieden; bijvoorbeeld streekeigen mosterdsausjes voor bij de kaas. En in de zomer? Wellicht kunt u hier dan genieten van overheerlijk ijs.

Kom langs
Het Schuurtje is gevestigd aan de Zwilweg 1A in Rijssen. Geopend van maandag tot en met zaterdag, dagelijks van 09.00 tot 19.30 uur. Kijk voor meer informatie en de nieuwste toevoegingen aan het assortiment ook op de Facebookpagina: HetSchuurtjeRijssen.