Afbeelding
Foto:

Lopen voor een goed doel

RIJSSEN - Op 12 september hoopt Hans Strokap namens Team ReJoyce minstens 1 keer de Mont Ventoux op te rennen om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren.

Sinds 2011 zet Team ReJoyce zich in om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren. Eerst omdat Joyce Strokap ziek was door een hersentumor en met de hoop dat ze beter kon worden. Nu, nadat Joyce begin 2015 is overleden, om eraan bij te dragen dat hersentumoren niet meer dodelijk zijn en anderen dit leed bespaard kan blijven.

Waarom?
Elke week krijgen zo'n 28 mensen de diagnose "primaire hersentumor". Elke week sterven er ook 28 mensen aan de gevolgen van een hersentumor, omdat hersentumoren nog steeds ongeneeslijk zijn. Onder kinderen tussen 1 en 15 is het zelfs de belangrijkste doodsoorzaak. Omdat hersentumoren op zo'n moeilijke plek in het lichaam voorkomen, is de behandeling ingewikkeld. Opereren, chemotherapie en bestralen zijn wel mogelijk, maar hebben grote beperkingen.

Geld voor onderzoek
Waar de overlevingsduur en overlevingskans voor vele soorten kanker de afgelopen decennia sterk zijn gestegen, bleef het perspectief voor hersentumorpatiënten onveranderd. Er is dan ook veel onderzoek naar de behandeling. Er wordt wetenschap bedreven waarbij de grenzen van het menselijke kunnen worden opgezocht. Er zijn enorm veel ideeën voor verder onderzoek. Wat daar voor nodig is, is geld. Daarom reizen Hans Strokap, zijn zus Marian Kraal en haar man Andre in september af naar Bedoin om samen met een kleine 140 mensen de Mont Ventoux te beklimmen, sommigen doen het hardlopend, Hans gaat op de fiets. Marian en Andre gaan mee ter ondersteuning. Ze zijn op zoek naar teamleden. Wilt u ook helpen? Neem dan contact op met Hans Strokap voor meer informatie via www.teamrejoyce.nl