Afbeelding
RJRFotografie.nl

Hanneke Borkent deed mee aan 'Heel Holland bakt'

RIJSSEN - Hanneke Borkent (35), wijkverzorgster in Rijssen en getrouwd met Gerben, is dol op bakken en sporten. Ze kijkt met veel genoegen terug naar de periode waarin ze deelnam aan de MAX-serie ' Heel Holland Bakt'.

Via een vriendin kreeg ze een formulier gemaild waarin gevraagd werd naar haar bakervaring. Ze vulde het formulier in en dacht: 'daar hoor ik niets van terug.' Tot haar eigen verbazing kreeg Hanneke de oproep van MAX om met 500 medekandidaten een door haar zelf gemaakte taart te laten proeven op het landgoed Maasbergen. De jury vond haar baksel van een zodanige kwaliteit dat ze door mocht naar de volgende ronde.

In deze ronde moesten de overgebleven 100 deelnemers een taart bakken in een bakkerij in Oisterwijk. Ook hier mocht ze door en behoorde tot een van de laatste 15 kandidaten. Deze kandidaten gingen strijden om te worden toegelaten in een baktent die stond opgesteld voor kasteel Maasbergen. Hier moesten de deelnemers een slagroomschnitte maken, een taart decoreren en flammkuchen bakken. Ze verkreeg toegang tot de baktent en droeg een schort met haar naam erop! 'Natuurlijk was ik trots en uitstekend tevreden met het tot nu toe bereikte resultaat!' vertelt Borkent enthousiast. De 10 overgebleven kandidaten streden elk weekend met nieuwe opdrachten, waarbij er steeds een persoon zou afvallen. Het doek viel uiteindelijk voor Borkent in de zevende week, tijdens de kwartfinale. 'Als zevende huisbakker moest ik de tent verlaten en haalde net niet de finale. Maar van dit fantastische resultaat had ik vooraf niet kunnen dromen!' aldus Hanneke.

Veel genoegen
Hanneke kijkt dan ook met veel genoegen terug op deze bakwedstrijd, waarbij de gezelligheid en de onderlinge sfeer in de groep hoogtij vierde. 'Bij een volgende happening zou ik het zo weer oppakken', aldus Hanneke. 'Om iedere keer weer aan een nieuwe ronde te kunnen deelnemen moest ik van mijn werk regelmatig vrijaf nemen, maarmijn collega's hebben dit uitstekend voor me opgevangen en waren altijd bereid mijn werkuren over te nemen. Ik heb ontzettend vaak thuis proefgedraaid en vele taarten en dergelijke gemaakt, waarvan mijn familie en de hele buurt van heeft kunnen meegenieten.' Ze ontving veel positieve reacties op zowel internet als in de buurt, via vrienden en kennissen en sociale media.
Dick Tukkers