Afbeelding
Foto:

Wat bracht 2018 Margreet Koster?

RIJSSEN - In het laatste artikel van de serie: 'Wat bracht u het jaar 2018?' maakt u kennis met Margreet Koster. Margreet is eigenaar van Text & Event, een tekst- en communicatiebureau in de breedste zin van het woord. Daarnaast geeft ze taalworkshops en schrijft jaarlijks het Groot Dictee Rijssen-Holten en het Juniordictee. Bovendien is ze assistente van Gerdi Verbeet, voormalig voorzitter van de Tweede Kamer.

Margreet's gezin is haar alles. In het afgelopen jaar realiseerde ze zich weer hoe kwetsbaar de gezondheid van de mens is toen haar dochter kinkhoest kreeg. Gelukkig gaat nu alles weer goed. In het jaar 2018 had ze 14 dagen lang bezoek uit Wit-Rusland: een jongen van 12 met zijn zus van 16. Het eerste contact met deze familie werd gelegd in 2016 toen de jongen via de stichting Tsjernobyl Rijssen-Holten 8 weken lang kwam logeren. In 2017 bezocht Margreet met haar dochter het gezin in Wit-Rusland. Een indrukwekkende reis. 'Gelukt zit niet in spullen. Deze familie heeft het financieel gezien een stuk minder dan mensen in Nederland, maar ze zijn net zo gelukkig. Omdat ze genieten van elkaar. Mijn dochter en ik werden ook als familie ontvangen, heel bijzonder.'

Werk
Margreet kreeg voor haar bedrijf in september 2018 de beschikking over een kantoor aan het Hogepad. Ze is bijzonder blij met deze fraaie werkplek die haar tevens de mogelijkheid biedt om verder te groeien met haar bedrijf en de samenwerking met andere zzp'ers uit te breiden.

Hobby's
Margreet sport nu veel, onder andere hardlopen met vrienden of bij atletiekvereniging Rijssen. 'Een gezellige vereniging met professionals die je goed begeleiden in het hardlopen', aldus Margreet. In 2018 deed ze mee aan de Rijsserbergloop. Ook nam ze, in het team voor de stichting Tsjernobyl Rijssen-Holten, deel aan de Ladies Park Run. 'Beide prachtige evenementen met een mooi parcours, veel gezelligheid en een professionele organisatie. Zo weet ik dat onder andere voorafgaand aan de Ladies Park Run alle boomwortels op het parcours worden gemarkeerd om te voorkomen dat de dames struikelen. Echt top!' Ze hoopt dan ook dit jaar opnieuw aan de start te staan van beide evenementen .

Dick Tukkers