Scharlaken Koord bij Plattelandsvrouwen vereniging

RIJSSEN - Op maandag 4 maart ontvangt de Christelijke Plattelandsvrouwen vereniging in de zaal van de Syrische Orthodoxe Kerk afgevaardigden van de onafhankelijke Christelijke hulpverleningsorganisatie Het Scharlaken
Koord.

Scharlaken Koord is een project dat zich inzet tegen mensenhandel, gedwongen prostitutie en hulp biedt aan slachtoffers van loverboys. Zo richten ze zich op preventie door de jeugd goed te informeren en weerbaar te maken. Zo bezoeken ze onder andere scholen om leerlingen te vertellen over seksualiteit en ze te waarschuwen tegen chantage of dwang op dit gebied. Dit doen ze met verschillende projecten genaamd 'No Nonsense', 'Love Limits' en 'Beware of loverboys'. Ook bieden ze hulp aan vrouwen die uit de prostitutie of een andere schrijnende situatie afkomstig zijn. Zij worden geholpen een betere toekomst te creƫren voor zichzelf zonder dwang of chantage. Ze werken op individueel niveau en bieden hulp waar diegene dat op dat moment het hardst nodig heeft. Ook zijn ze lid van een Europese beweging tegen mensenhandel, het Europees Platform tegen Mensenhandel.

Welkom
Iedereen die graag meer wil weten over Scharlaken Koord en wat ze doen zijn welkom om aanwezig te zijn op maandagavond 4 maart. Aanvang van de avond is omstreeks 19.45 en men wordt verwacht bij ingang Kroonweide. Er kan geparkeerd worden bij het Kerkelijk Centrum de Hoeksteen, waarna de route naar de ingang met oranje pionnen is aangegeven.