Afbeelding
Foto:

Nieuwe burgers van harte welkom in Rijssen en Holten

RIJSSEN - De speciale welkomstavond voor nieuwe burgers van Rijssen en Holten in het Rijssens Museum was opnieuw een groot succes.

Om kennis te maken met hun nieuwe woonplaats had de gemeente de nieuwe burgers uitgenodigd voor een informatieve en gezellige avond in 'n Koffiehook van het Rijssens Museum.

Burgemeester
Namens de gemeente Rijssen-Holten was burgemeester Arco Hofland aanwezig, wethouder Bert Tijhof, directeur Rick Tukker, raadsgriffier Gert Veerman en Susanne Plomp van de afdeling communicatie van de gemeente. Van de Oudheidkamer Hooltn waren voorzitter Jan Beumer en bestuurslid Anne Jansen.

Hoger
Het aantal aanmeldingen lag met ruim 30 een stuk hoger dan vorig jaar en er waren opvallend meer jongeren dan vorig jaar.

Ambtsketen
Burgemeester Arco Hofland vertelde aan de hand van zijn ambtsketen iets over de gemeente Rijssen-Holten. De Werkgroep Beeldpresentaties van het Rijssens Museum liet een korte serie beelden zien van nu en hoe het ooit geweest is.

Ervaringsdeskundige
Raadsgriffier Gert Veerman vertelde als ervaringsdeskundige hoe het hem en zijn gezin was vergaan bij hun vestiging eerst in Holten en later in Rijssen. Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum gaf korte informatie over het dialect en de volksaard.

Museum
Na de pauze ging het merendeel mee naar de overkant om nog meer van Rijssen te weten te komen van de expositie en van onze rondleiders. Daarna werd er nog lang gezellig nagepraat in 'n Koffiehook. De reacties waren enthousiast. De gasten kregen na afloop een informatietas mee van de gemeente.

Woer ziej van
Oud-huisarts Jan Slofstra had een aantal exemplaren van zijn bekende bijnamenboek Woer ziej van beschikbaar gesteld. Verder was er een gratis Havezate Kroniek en een gastdonateursschap van het Rijssens Museum voor 2019.