Afbeelding
Foto:

Benefietconcert OK voor Gambia in Rijssens Museum

RIJSSEN - Donderdagavond 28 februari is er een benefietconcert van jonge musici in 'n Koffiehook van het Rijssens Museum dat start om 20.00 uur.

De opbrengst is bestemd voor de geboortekliniek van verpleegkundige Regina Bouwman in Essau in Gambia waar Koos en Willy van der Burgh regelmatig naartoe gaan om hulp te verlenen. Over enkele weken vertrekt het echtpaar weer voor een periode naar Afrika, samen met verpleegkundige Annet Beverdam en gynaecoloog Tim van der Heiden.

Operatiekamer
In Essau worden niet alleen moeders en aanstaande moeders geholpen, maar ook andere mensen uit de omgeving doen een beroep op de medische kennis die daar aanwezig is. Op dit moment wordt er ook gewerkt aan een bescheiden operatiekamer. Om geld bij elkaar te krijgen voor deze operatiekamer (ok) wordt onder het motto OK voor Gambia het benefietconcert in 'n Koffiehook van het museum gegeven. Een flink aantal jonge musici van onder andere muziekvereniging Wilhelmina en de Muziekschool Rijssen wilden graag hun medewerking geven. Zij verzorgen een kort maar hevig concert van 20.00 tot 21.00 uur in de kelder van het brandweermuseum. Koos en Willy van der Burgh zullen beelden laten zien van de kliniek in Essau.

Opbrengst
De opbrengst van het concert is bestemd voor de OK in Gambia. Er komt een box te staan waarin de bezoekers van het concert een gift kunnen deponeren voor Afrika. De link met Rijssens Museum is Koos van der Burgh die voor het Rijssens Museum actief als voorzitter van de Werkgroep Archeologie. "Mooi dat mensen zich inzetten voor ons museum en de stad Rijssen. Daarom geven we als museum ook graag de ruimte aan al die jonge musici die iets willen doen voor onze medemensen in Gambia," zegt Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum.