Afbeelding
Foto:

Rijssen door de eeuwen heen

RIJSSEN – In het kader van de themaweken 'Oold Riessen' welke worden gehouden in het Woon-Zorgcentrum Maranatha in Rijssen, presenteerde Gerrit ten Wolthuis op 12 februari een dia-avond getiteld 'Rijssen door de eeuwen heen'.

Hij vertoonde onder andere dia's over de stadsrechten in het jaar 1243, over zes oude stadspompen. Dia's van de vele oude gebouwen die in de loop van de jaren zijn verdwenen zoals Hotel de Kroon en de Schildschool met zijn prachtige voorgevel. Maar ook mooie gerestaureerde gebouwen zoals de Pelmolen en de Oosterhof. Dia's van mensen in Riessense klederdracht, de Wijerd, de Hoch met een leemtreintje en zwembad De Mors.

Genieten
Zo hebben de bewoners van Maranatha al eerder kunnen genieten van oude foto's over de Heka en het tichelwoark. Binnenkort valt er opnieuw weer wat te genieten bij de presentatie over 'n Stoom en daarna komt het Riessens dialect aan bod. De belangstelling voor deze avonden die worden gehouden in het Dorpshuis van Maranatha is overweldigend en mede mogelijk door de hulp van de vrijwilligers die als rolstoel taxi veel werk hebben verricht en door de koffiedames die op het juiste moment voor kopje koffie/thee zorgden.

Dick Tukkers / foto Arjan Baan