Afbeelding
Foto:

Complimentendag

TWENTE - Deze vrijdag 1 maart is de Nationale Complimentendag. Dit jaar is het al weer de zeventiende editie van deze dag. Nadrukkelijk zonder commercieel karakter - gewoon een moment om oprecht eens stil te staan bij wat er goed gaat.

De initiatiefnemers achter Complimentendag hopen dat mensen elkaar op deze dag geen spullen geven, maar oprechte waardering in de vorm van woorden. Een mooie tegenhanger van de bekende dagen waar ondernemers wél gretig bij aanhaken, zoals Valentijnsdag, Secretaressedag en Moederdag. Op 1 maart gaat het simpelweg om het bewust worden van wat er in je eigen buurt allemaal wel goed gaat en de mensen eens hiervoor te bedanken. Oprecht uitgesproken, persoonlijke waardering is dan ook het meest indrukwekkende cadeau dat niet te koop is. Bel, mail, WhatsApp of Facebook dus iemand om hem of haar een stukje waardering te geven. De organisatoren hopen dat iedereen vandaag drie complimenten geeft aan een ander.

Behoefte
De diepste menselijke behoefte is om gewaardeerd te worden, aldus Amerikaans professor en psycholoog William James. Zeker anno 2019 valt er voldoende negatiefs te vinden in de wereld, waardoor we gedemotiveerd raken. Dat Complimentendag ook echt in een behoefte voorziet blijkt uit de groeiende aandacht voor dit moment.