Afbeelding
Foto:

Diamanten huwelijksfeest

RIJSSEN - Op woensdag 27 februari mocht het echtpaar Hans Fokke en Dienie Fokke-de Vos gedenken dat ze zestig jaren geleden in het huwelijk zijn getreden in het stadhuis van Rijssen.

Vriezenvener Hans Fokke ontmoette zijn Rijssense vriendin voor het eerst op ''de buunder'' bij het Parkgebouw in Rijssen, in het jaar 1956. Om bij het Parkgebouw te komen, moest Hans op de fiets van Vriezenveen naar Wierden om vervolgens met de bus op de plaats van bestemming te komen. Maar volgens Hans, was het de moeite waard.

Gezin
Na drie jaar verkering trouwde het jonge paar, toen Hans 21 jaar en Dienie 23 jaar oud was. Zij gingen wonen in het ouderlijk huis van Dienie aan de Molendijk in Rijssen, waar zij na het overlijden van haar moeder, die acht kinderen en een echtgenoot achterliet, de huishouding verzorgde voor het gezin. In verband met het werk van Hans verhuisde het echtpaar na vijf jaar Rijssen, achtereenvolgens naar Deventer (6 jaar) Oss Brabant (4 jaar), Enterstraat Rijssen (7jaar), Markeloseweg Rijssen ( 20 jaar) en na de pensionering van Hans woont het echtpaar vanaf het jaar 2001 op het adres Bevervoorde 1a in Rijssen. Zij ontvingen vier kinderen, drie kinderen wonen er in Rijssen, een dochter en twee zoons en één zoon woont in Vroomshoop. De familie werd daarna uitgebreid met vier kleinkinderen.

Werk
Hans werkte achtereenvolgens van 1955 tot 1962 bij Stork Hengelo als monteur, van 1962 tot 1966 bij Ankersmid Deventer als ploegchef, van 1966 tot 1969 als ploegchef bij Menko Enschede, vanaf 1970 tot zijn pensionering in het jaar 2001 als bedrijfsleider productie bij Desto -Tapijt in Oss. Dienie die aanvankelijk studeerde voor verpleegkundige kon door omstandigheden haar opleiding niet afmaken en in haar huwelijk ging al haar zorg uit naar haar huishouding en naar haar kinderen.

Hobby's
Hans vist graag en houdt vogels in zijn volière en Dienie zong als hobby 28 jaar lang bij het Hervormd Kerkkoor in Rijssen. Het echtpaar is nog redelijk gezond, alleen is Dienie wat minder mobiel geworden in de loop van de jaren. Het echtpaar is bijzonder dankbaar dat zij deze heugelijke dag samen met hun nageslacht mogen vieren. Met een feestje voor familie, buren en bekenden werd deze dag feestelijk afgesloten bij het Brodshoes in Rijssen.

Burgemeester Arco Hofland zal het jubilerende paar bezoeken op vrijdag 1 maart op het adres Bevervoorde 1a, om namens het gemeentebestuur van Rijssen-Holten de gelukwensen over te brengen.
Dick Tukkers