Afbeelding
Foto:

Vincent Wensink is op de markt groot gebracht

RIJSSEN/NIJVERDAL - Op de maandagmarkt in Rijssen sprak ik met Vincent Weenink uit Nijverdal die al vanaf de schoolbanken in de textielbranche zit. Samen met zijn vader Bennie Wensink (77) bezocht hij al tijdens zijn schoolvakanties samen met zijn vader die ook al van jongs af marktkoopman was, alle markten in de omgeving, waarbij hij zijn vader assisteerde met de verkoop van textiel in de breedste zin van het woord.

Sinds ongeveer 7 jaar heeft senior zijn taken overgedragen aan zijn zoon Vincent. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, want vader Bennie assisteert nu zijn zoon Vincent evenals de echtgenote van Vincent, Yolanda. De familie Wensink sloeg niet alleen Rijssen haar vleugels uit op de markt. Zij markten ook in Ommen, Raalte, Almelo en Nijverdal.

Ervaringen
Wat vindt u van de markt in Rijssen? 'Vincent: ''een leuke markt met vriendelijk publiek, waarbij het erg jammer is dat de markten minder bezocht worden de laatste jaren. Jammer, terwijl het kopen op de markt toch nog steeds vele voordelen biedt, zoals: marktkooplieden kopen slim in. De markt is gezellig, vaak kom je bekenden tegen voor een leuk gesprek. Op de markt zie je wat je koopt en bij vragen komt er een gedegen antwoord. Verder voordeel is dat als er een artikel niet aanwezig op de kraam waar de klant naar zoekt, zorgt de marktkoopman er persoonlijk voor dat het artikel bij een volgend bezoek wel aanwezig is. En omdat de meeste kooplieden al jarenlang in Rijssen op de maandagmarkt aanwezig zijn, hebben ze een vertrouwensband opgebouwd met hun cliƫnten.

Acties
Er zijn regelmatig promotieacties op de maandagmarkt in Rijssen, zo ook op de markt van maandag 4 maart. Op deze maandag zijn bij de actiekraam op de markt een kilo pitloze druiven te koop voor maar 0,99 euro, met een maximum van 2 kilogram per klant. Wat vindt u van deze acties? Vincent: ''een hele goede zaak om de bezoekers te stimuleren, om een bezoek aan de markt te brengen, dit houdt de markt levendig!''

Dick Tukkers