Afbeelding
Foto: Gebruiker

CDA-verkiezingskaravaan 11 maart naar Rijssen-Holten ook voor meer contacten met het MKB

RIJSSEN - Maandag 11 maart doet de CDA-verkiezingskaravaan Rijssen-Holten aan.

Onder aanvoering van CDA-lijsttrekker en gedeputeerde Eddy van Hijum brengen de CDA-kandidaten een bezoek aan de Reggestad en het Holterbergdorp. Per touringcar zal de CDA-delegatie zich naar verschillende belangwekkende locaties in Rijssen-Holten laten voeren, waarbij vooral de nadruk zal liggen op het midden- en kleinbedrijf (MKB). Een gezond MKB is van groot belang voor een levenskrachtige economie en daar wil het CDA zich sterk voor maken.

De CDA-karavaan, onder wie ook Defensieminister Ank Bijleveld, brengt 's middags een kort bezoek aan het Rijssens Museum dat met het Internationaal Brandweermuseum is gevestigd op het kasteelcomplex van Landgoed de Oosterhof. Museumvoorzitter Jan Bakker is blij met het bezoek van de mensen die het straks na de verkiezingen in de nieuwe periode voor het zeggen krijgen in Overijssel.

De contacten kwamen tot stand door toedoen van de Rijssense CDA-kandidaat, Susan Faal (foto). "Ze stelde voor om ons museumeiland op te nemen in de route en dat komt ons heel goed uit. We zijn al geruime bezig om een netwerkorganisatie op te zetten waarbij de kleine plaatselijke musea in Overijssel nog meer van elkaar gaan profiteren. Wij willen de Statenleden graag duidelijk maken hoe wij dat voor ons zien."

Volgens Bakker is er ook in de samenwerking tussen recreatie, toerisme en cultuur nog een wereld te winnen. "Dat zijn terreinen die elkaar geweldig aanvullen en waar we meer gebruik van kunnen maken. En natuurlijk willen we de Statenleden graag laten zien dat onze vrijwilligers onmisbaar zijn om een museum draaiende te houden."