Afbeelding
Foto:

Johan Lunenborg sinds 1982 koopman op de maandagmarkt Rijssen

RIJSSEN - Op de maandagmarkt in Rijssen bezocht ik de uit Enschede afkomstige marktkoopman Johan Lunenborg die met zijn handel in markiesstoffen, schuimrubber, boxkleed vulling en kledingstoffen met zijn kraam een standplaats heeft vlakbij de fontein in het centrum van Rijssen. Met zijn 37 jaar ervaring op de markt in Rijssen weet Johan alle ups en downs te vertellen.

Hij verhaalt van de tijd dat hele gezinnen uit Rijssen en omgeving deze uitstekend bekendstaande markt bezochten, vooral toen in Rijssen de koeien en de varkensmarkt tegelijk met de warenmarkt werden gehouden. Maar door het verdwijnen van de nevenmarkten, de vergrijzing van de inwoners en de opkomst van het internet, is de handel op de markt moeizamer geworden, het aantal kramen geslonken en is het aantal bezoekers vooral vanuit Rijssen zelf wat minder geworden. Vroeger ging men met het hele gezin naar de markt maar dat is nu een zeldzaamheid.

Het heden
Gelukkig koestert Johan nog veel vaste klanten die hem door de jaren trouw zijn gebleven. Daarnaast trekt de maandagmarkt in Rijssen nog veel bezoekers uit de regio en ook in de vakantieperiode is het nog vaak gezellig druk op de Rijssense maandagmarkt. En hoe meer publiek hoe gezelliger dat het is volgens Johan. "En ik kom nog steeds graag naar Rijssen. Ik ontmoet daar veel vriendelijke mensen die altijd 'in zijn' voor een praatje. "

Waarom kopen
op de markt?

Marktkooplieden verlenen meer service, zijn bekend met hun te verkopen producten en geven gratis advies, terwijl de klant ziet wat hij/zij koopt, en dat alles tegen een betaalbare prijs. En daarbij geeft de markt een gezellige sfeer waarbij klanten elkaar spreken en nieuwtjes uitwisselen. Wat vindt u van de maandelijkse advertentiepagina en de actie van de gezamenlijke kramen? Daar sta ik zeer positief tegen over , want reclame maken doet verkopen en de markt wordt dan weer opnieuw in het zonnetje gezet. Ook beveel ik de actie hartelijk aan die wordt gevoerd op de maandagmarkten van 1 april en 12 april .

Gratis violen
De maandagmarkt in Rijssen is nu 1 jaar zelfstandig en daarom krijgt u op de maandagmarkt van 1 april bij iedere aankoop op de markt een muntje. Voor 3 muntjes kunt u bij de actiekraam op de markt een grote hangpot met prachtige violen gratis afhalen! En of dit nog niet genoeg is kunt u op de maandagmarkt van 12 april in de sfeer van Pasen komen op de markt.

12 april gratis eieren
Op de maandagmarkt van 12 april wordt door de gezamenlijke marktkooplieden een paasactie georganiseerd. Ook op deze marktdag ontvangt u bij iedere aankoop een muntje en bij inlevering van 3 muntjes ontvangt u dan op de mandag voor Pasen een gratis doosje eieren. Later hierover meer nieuws in het Hart van Rijssen.

Dick Tukkers