Afbeelding
Foto:

Ard Wessels is de nieuwe voorzitter van HABI

RIJSSEN - Op 19 maart nam Wim Meenks afscheid als voorzitter van de Ondernemersvereniging HABI Rijssen. Als nieuwe voorzitter zal Ard Wessels op 15 april officieel worden geïnstalleerd als nieuwe preses van de Rijssense Ondernemersvereniging.

In een gesprek met de nieuwe voorzitter bleek dat de heer Wessels 12 jaar bestuurservaring heeft bij de HABI, waarvan 5 jaar voorzitterschap. "Ik ben in het jaar 2012 afgetreden als voorzitter om mensen met nieuwe inzichten en ideeën de kans te geven. Komende jaren zullen we verdere samenwerking zoeken met Toerisme Rijssen-Holten, Businessclub De Tijd, de gemeente en KWR. Samen kunnen we Rijssen nog beter profileren als een aantrekkelijk winkelcentrum met een duidelijke regiofunctie en waar het fijn wonen en werken is."

Contactmomenten
In de laatste ledenvergadering brachten de leden naar voren dat er te weinig contactmomenten zijn geweest, behalve de jaarlijkse ledenvergadering. Hoe denkt Ard deze contacten te kunnen verbeteren? "In mijn vorige periode als voorzitter was er naast de jaarlijkse ledenvergadering ook nog een ondernemerscafé. Uiteindelijk liep het animo daarvoor wat terug. Misschien moeten we dit informele overleg weer gaan invoeren. Met het bestuur zullen we overleg plegen hoe we hieraan opnieuw gestalte kunnen geven. Jammer is overigens wel dat de vergaderingen worden bezocht door een vaste groep belangstellenden terwijl de te nemen beslissingen toch in het belang zijn van alle leden. Ik hoop dan ook dat in de toekomst meer leden interesse zullen tonen voor onze bijeenkomsten en ledenvergaderingen."

Centrumpromotor
De leden vroegen tijdens de laatste ledenvergadering nader uitleg over het vertrek van de centrumpromotor en de wijze waarop dit was gebeurd. "Ergens in november is er een mail gestuurd naar alle leden met een duidelijke uitleg over de ontstane situatie en waarin een duidelijk standpunt werd verwoord van het bestuur. In goed overleg met Arjan te Lintelo is besloten om de samenwerking met de centrumpromotor per 1 november 2018 te beëindigen. De reden was dat beide partijen te veel van inzicht verschillen over wat er nodig is om het centrum van Rijssen toekomstbestendig te maken en te houden. Ook verschilden beide van mening over de invulling van het centrummanager."

Contributieverhoging
Het bestuur stelde in de ALV een contributieverhoging voor om een nieuwe website te financieren. Deze werd door de aanwezige leden afgekeurd. Zij hadden liever meer activiteiten in het centrum. In deze tijd waarop iedereen communiceert per e-mail en sociale media heeft voor de promotie van onze stad middels een goede website volgens het bestuur prioriteit. "Wij zullen ons binnen het bestuur beraden op vervolgstappen in deze kwestie."

Zeer content
De nieuwe voorzitter van de HABI Rijssen is zeer content met de plannen voor het nieuwe winkelcentrum en de goede wijze waarop overleg is gepleegd met de winkeliers. "De gemeente realiseert zich gelukkig ook dat winkelen een vrijetijdsbesteding is waarbij alles moet kloppen. Dus aanbod, sfeer en activiteiten. Rijssen wil zeer zeker de regiofunctie behouden en versterken.