Afbeelding
Foto:

Ter Steege bouwt nieuwe Albert Heijn bij NS-station

RIJSSEN - Ter Steege Bouw Vastgoed is gestart met de bouw van een nieuwe supermarkt voor Albert Heijn in Rijssen aan de Stationsdwarsweg.

De supermarkt verrijst pal achter De Spoorburght, het markante woon-werkcomplex aan het Stationsplein in Rijssen, die ook door Ter Steege is ontwikkeld en gebouwd. De materialen en kleuren van De Spoorburght en de nieuwe supermarkt zijn gelijk waardoor er een rustig totaalbeeld ontstaat.

Helmes
Beide gebouwen zijn ontworpen door architect Koert Helmes van Beltman Architecten uit Enschede. Met de bouw van deze Albert Heijn supermarkt rondt Ter Steege de gebiedsontwikkeling van het oude spoorwegrangeerterrein af.

Nieuwste concept
De winkel van Albert Heijn aan de Watermolen verhuist dit najaar naar het nieuwe pand aan de Stationsdwarsweg. Daar vestigt de supermarktketen zijn nieuwste winkelconcept met meer vers en meer winkelgemak dan tot nu toe. Het assortiment is ruimer aan versproducten als groente, fruit, kant-en-klaarmaaltijden, maaltijdboxen, verspakketten, brood, banket, vleeswaren, kazen en borrelhapjes.

Afrekenen
Daarnaast gaat afrekenen veel sneller met zelfscankassa's. Door de hele winkel hangen beeldschermen vol inspiratie. De nieuwe winkel krijgt een oppervlakte van 1900 vierkante meter bedrijfsvloeroppervlak. Daarmee is de winkel flink groter dan de huidige vestiging. Voor de supermarkt komt een groot parkeerterrein met zo'n 125 parkeerplekken.

Verhuurder
Naast ontwikkelaar en bouwer van het pand blijft Ter Steege ook eigenaar van het nieuwe pand en het totale perceel van ruim 7.350 vierkante meter. Het gehele complex heeft Ter Steege langjarig verhuurd aan Ahold Real Estate.
Ter Steege Groep is erg tevreden met deze uitbreiding van haar vastgoedportefeuille. Vanuit het hoofdkantoor van Ter Steege Groep is deze supermarkt letterlijk volledig in beeld. Dat maakt deze mooie belegging extra bijzonder voor Ter Steege.