Afbeelding
Foto:

Kaas- en Worst-netwerkavond steeds groter succes met mooie opbrengst

RIJSSEN – De netwerkavond van de ondernemers Maarten Steunenberg van Hevotec en Ronald Vrijenhoek van RV Trading lijkt een steeds groter succes te worden.

Afgelopen donderdagavond hadden zo'n 300 ondernemers uit alle Rijssense bedrijfstakken zich verzameld in de grote hal van Hevotec aan de Heliumstraat. Bij binnenkomst werden ze verwelkomd door Vrijenhoek en Steunenberg "biej de tonne vuur het goo doel".

Dat goede doel was de KWF Kankerbestrijding. Onder het motto "Viej wordt 'r nit better van, mer a'w non nen plear geewt wordt de leu dee kaanker hebt miskien wal better!" De bezoekers van de netwerkavond lieten zich niet onbetuigd, want na aftrek van de zeer beperkte kosten kon er ruim 3700 euro worden overgemaakt.

Een van bezoekers van de Keze- en Worstoawend was zeer te spreken over het initiatief. "Ik heb ze intussen allemaal bezocht. Deze avonden zijn bijzonder aangenaam. De sfeer is ongedwongen en laagdrempelig. De grote hal van Hevotec geeft ook direct al een informele sfeer. En heel belangrijk: je kunt hier tenminste fatsoenlijk met elkaar praten, zonder dat je met stemverheffing boven donderende muziek uit moet schreeuwen. Echt, een verademing."

Het initiatief voor de informele netwerkavond ontstond enkele jaren geleden toen Steunenberg en Vrijenhoek elkaar ontmoetten op Habito-bedrijvenbeurs. Vooral het ongedwongen karakter van de beurs sprak hen zodanig aan dat ze besloten om vaker laagdrempelige netwerkavonden te beleggen. "Gezellig keze en worst etten en biejkuijern" was het uitgangspunt. "De formule is zeer eenvoudig," zegt Vrijenhoek. "De hal open, statafels, schalen met hapjes en wat gezelligs te drinken en de hal loopt vol. Een schot in de roos, maar ook een bewuste keus om het zo te doen. We kregen zelfs aanvragen voor een wijnproeverij in de hoek van de hal, maar dat doen we toch maar niet. Deze formule werkt goed en we bekijken nog wel hoe het zich verder ontwikkelt."