Afbeelding
Foto:

Honderdste lid voor Opgewekt Rijssen

RIJSSEN - 18 maart kon Opgewekt Rijssen het 100ste lid optekenen. Raoul Teeuwen van Opgewekt Rijssen ging bij hen langs met een bloemetje.

Leden van Opgewekt Rijssen kunnen gebruik maken van de postcoderoos-regeling en betalen daardoor geen belasting over hun energie. Die besparing levert een korting op voor de leden. In de meeste gevallen zonder dat mensen van energieleverancier hoeven te wisselen. Opgewekt Rijssen wekt de stroom van de leden vervolgens duurzaam op via zonnepanelen op bedrijfsdaken in Rijssen.

Duurzame initiatieven
Raoul: "het is bijna gratis geld ... steeds meer mensen zien dat er echt geen addertje onder het gras zit, maar dat onze leden gewoon gebruik kunnen maken van een regeling waarmee de overheid lokale duurzame energie-initiatieven wil stimuleren."

Informatieavonden
Om het initiatief bekender te maken organiseert Opgewekt Rijssen met steun de Rabobank Enter-Rijssen informatie-avonden, waar inwoners met steun van de gemeente Rijssen-Holten via 17.500 folders op worden gewezen. Aanmelden kan via https://www.opgewektrijssen.nl/rabo

Leverink Transport
Opgewekt Rijssen tekende ondertussen ook met Leverink Transport de papieren om ook op hun dak zonnepanelen te kunnen leggen zodra er genoeg leden zijn."