Afbeelding
Foto:

Happy music in Lucky Rijssen

RIJSSEN - De sfeer zit er goed in bij Lucky vanavond. En dat moet je af en toe letterlijk nemen, want organisatoren Bertus en Wim van de Merwe zorgden voor wat extra krukken. Het is de 14e editie van het spektakel 'Brommers kiekn' met muziek uit de sixties en seventies. En inderdaad: men kan ook echte brommers uit die periode bewonderen.

Op het podium de coverband Beatline, die het 900-koppige publiek flink in de stemming weet te brengen met stevige en herkenbare muziek. Vol herinneringen aan de jaren 60 en 70. En dan is zover. Middle of the Road staat weer 'on stage'. De jeugd van toen gaat uit zijn dak. "Er waren in die jaren maar weinig jongens die geen poster van de mooie blonde zangeres Sally Carr boven hun bed hadden hangen," lacht Wim. Hoe bijzonder is het dat de vedette van toen - met de tot de verbeelding sprekende hotpants - nu live in Rijssen optreedt. Een open, toegankelijke dame, met wie ze gewoon kunnen praten.

Uitdaging
"Het is elk jaar best een uitdaging een mooie band uit die tijd te contracteren. Veel muzikanten zijn al op leeftijd en haken af," legt Bertus uit. Maar vanavond is dat niet aan de orde. Want Middle of the Road uit Glasgow (Schotland) staat haar mannetje. En daarbij gaan de credits niet alleen naar de vier heren (waarvan er overigens twee uit Duitsland komen), maar zeker ook naar de stralende zangeres Sally Carr. Ze overwon een hersenbloeding, en legt voor het optreden uit hoeveel energie ze daar in nog dagelijks in steekt. Ze oefent veel, fysiek en mentaal, en neemt de nodige rust. "Ik had nooit verwacht ooit weer op een podium te kunnen staan. Ik ben zo dankbaar dat ik weer kan zingen! Het kostte me zes jaar, maar ik ben er! I'm a fighter!" En hoe! De bekende klanken van o.a. "Sacramento" en "Samsom and Delilah" galmen door de zaal. Het publiek kent alle nummers en zingt deze luidkeels mee. Sally straalt.

Lees verder op pagina 3!