Afbeelding
Foto:

Vervolg Happy Music in Rijssen

Het nummer "Chirpy Chirpy Cheep Cheep" is overigens heel bijzonder. Want daarmee brak Middle of the Road in 1971 definitief door. Hoewel de song eigenlijk nauwelijks kans van slagen had. De mannelijke bandleden – en ook de manager - vonden het aanvankelijk niets. Alleen Sally zag het zitten en drong aan: "Het is een vrolijk liedje, en dat willen mensen graag horen: happy music!" verklaart ze. Goede vriend Ken Andrews - drummer van het eerste uur - is haar daar nog altijd dankbaar voor: "Al moesten we in het begin eerst een paar flinke 'Bourbons' nemen. Maar dan klonk het nummer steeds mooier!" lacht de sympathieke muzikant. Hij is overigens niet haar partner, zoals vaak gedacht wordt. Ken is wel haar allerbeste vriend, legt Sally uit. Hij was zelfs degene die Sally naar de band bracht. "We zijn al 55 jaar vrienden en we hebben een hele sterke band." Letterlijk en figuurlijk…. En hij zorgt dat ze de nodige rust krijgt: "We treden nog slechts vier keer per jaar op. Dit jaar nog in Duitsland en in België." Ken en Sally zijn de enige 'originele' bandleden.

Heerlijk
Ze vinden het heerlijk om in Nederland op te treden. "De mentaliteit en de cultuur van de mensen in Schotland en Nederland lijken op elkaar. En zelfs de taal heeft herkenningspunten, zeker de verschillende streektalen," legt Ken uit. En vooral: allemaal houden we van happy music!

OBrommers Kiekn
Op 27 maart 2020 hopen de tweelingbroers Van de Merwe de 15e editie van het 'Brommers kiekn' te organiseren. En daarmee zijn ze nu al volop bezig. De heren pakken dat jubileumjaar flink uit met een spetterend feest. De line-up is al bekend: Bertus en Wim wisten zowel Chris Andrews als the Bluebettes met een 'Tribute tot he sixties'te contracteren. De band Lovin, end speelt 'swinging sixties' muziek.