Afbeelding
Foto:

Wereldkampioenschappen Agility voor honden

HELLENDOORN - Van 10 tot en met 14 april vindt het wereldkampioenschap Agility voor honden plaats in Manege 't Oale Spoor'. Woensdagmiddag 12.00 uur vind de openingsceremonie plaats en aansluitend begint dan de 1 e wedstrijd.

Daarna zijn er elke dag wedstrijden vanaf 9.00-18.00 uur. Op zondagmiddag worden de wereldkampioenen gehuldigd. Agility is een behendigheidsport voor honden, tijdens deze wedstrijden leggen de honden in een zo snel mogelijke tijd een parcours af met diverse hindernissen. Dit parcours moet uiteraard snel worden afgelegd. De honden en baasjes moeten het parcours in een bepaalde volgorde afleggen en mogen dus geen fouten maken, de tijd en gemaakte strafpunten bepalen de klassering van de hond. Aan het WK nemen meer dan 200 honden deel en de deelnemers komen uit 15 verschillende landen zoals Australiƫ, Zuid Afrika, Amerika, Canada, Rusland en diverse west Europese landen.

Deelnemers
De deelnemende honden hebben zich al gekwalificeerd in het land van afkomst en zijn dus stuk voor stuk toppers in deze sport. Publiek is uiteraard van harte welkom in manege 't Oale Spoor'.