Afbeelding
Foto:

Twentse Techniekweek was een groot succes

RIJSSEN - Bijna 600 groep 7 leerlingen van de basisscholen uit Rijssen, Holten, Enter en Ypelo zijn vorige week naar de Twentse Techniekweek geweest. Daar hebben ze kennis gemaakt met de verschillende opleidingsmogelijkheden bij Remo, Bouwgilde, OT&L en Infa.

Ze waren praktisch bezig om te ervaren wat dat werken inhoudt. Zo ging elke leerling met een zelf in elkaar gezette bureaulamp naar school, werd er gemetseld, geschilderd en werd er een bezoek gebracht aan de "techmobiel", waar ze zelf aan het werk konden. Vijf ochtenden en drie middagen waren de leerlingen actief en met veel enthousiasme bezig, begeleid door betrokken vrijwilligers.

Opdracht
Op school is gewerkt aan de opdracht: "Hoe ziet het klaslokaal van de toekomst eruit?" Bijna elke groep had een lokaal ontworpen en er waren bijzonder originele werkstukken bij. Het was voor de jury niet gemakkelijk te bepalen welk lokaal zou winnen. Vrijdagmiddag werden de prijswinnaars door wethouder Tijhof bekend gemaakt. Ook de wethouder was onder de indruk van de vele mooie en bijzondere werkstukken. De eerste prijs werd gewonnen door de leerlingen van de Constantijnschool. Zij mogen als klas naar het Oorlogsmuseum in Soesterberg. De tweede prijs was voor De Ronde Maat en de derde prijs werd in de wacht gesleept door In den Climtuin. De organisatoren kijken terug op een geslaagde week waarin de leerlingen praktisch met techniek bezig waren.

Dick Tukkers met medewerking van Piet Klokkenburg