Afbeelding
Foto:

Bregman & Last

RIJSSEN - Per 14 januari 2019 vormt Arie Bregman samen met Henk Last de maatschap Bregman & Last, fiscale en administratieve diensten op het adres Bouwstraat 10 in Rijssen. Grondlegger van het bedrijf in Rijssen was de heer Johan Last in 1969.

Johan Last was geboren in Genemuiden en hield daar kantoor in dezelfde sector van dienstverlening. Door familiaire betrokkenheid met Wierden en Rijssen (mevrouw Last was geboren in Wierden), verkreeg het kantoor van Johan Last vanaf 1969 ook bekendheid in onze regio, zij het op bescheiden schaal. Johan Last verrichtte zijn werk vanuit het kantoor in Genemuiden tot het jaar 1975. In dat jaar verhuisde het gezin naar Rijssen. In 1986 kwam het kantoor van Last in Rijssen tot stand op het adres Hagweg 9.

Tweede generatie

Vanaf 1975 was de tweede generatie Last in de persoon van Henk Last in de onderneming actief en heeft Henk in 1977 het bedrijf van zijn vader overgenomen. Vanwege zijn voorliefde voor fiscale zaken heeft Henk zich ontwikkeld tot Register Belastingadviseur en heeft hiermee het kantoor een kwaliteitsimpuls gegeven. In het jaar 1999 opende hij het huidige kantoor aan de Bouwstraat 10 in Rijssen onder de naam Maatschap Last Rijssen. Aangezien Henk (62) een flink aantal bezigheden heeft, zoals penningmeester van de regionale Stichting Enterse Zomp, bestuurslid van Klavar Vereniging Nederlanden en lid van de cliƫntenraad van Siloah, heeft hij besloten zich 1 dag per week hieraan te wijden. En aangezien hij geen opvolger heeft en voornemens heeft om zijn werk in de komende 5 jaar af te bouwen, ging hij op zoek naar een passende medevennoot en vond deze in de persoon van Arie Bregman.

Arie Bregman

Arie Bregman (46) werkt vanaf 1991, met uitzondering van 6 jaar, in de branche. Eerst als werknemer, vanaf 2005 als freelancer bij diverse kantoren, waardoor hij veel ervaring opdeed in het vakgebied. Mede door het feit dat de zus van Arie (overigens een schoonzus van Henk) al 22 jaar werkte bij deze Maatschap, kenden Arie en Henk elkaar enigszins en is een samenwerking tot stand gekomen. Vanaf 2017 werkt hij bij Maatschap Last Rijssen. Eerst werkte hij er een dag per week, maar vanaf 2018 twee dagen per week. In de loop van 2018 is besloten om in de prettige samenwerking te intensiveren. Met ingang van 14 januari jl. participeert Arie in de maatschap en is de naam gewijzigd in Bregman & Last.

Doelstelling

Beide heren streven dezelfde doelstellingen na: kwalitatief goede dienstverlening in een laagdrempelig kantoor, met korte lijnen, waar ze op een breed vlak alle MKB ondernemers en ZZP-ers kunnen bijstaan en ontzorgen op het gebied van fiscale zaken, financiƫle bedrijfsvoering en bedrijfskundige zaken, (loon)administratie en subsidies.

Dick Tukkers