Afbeelding
Foto: Sense of urgency

Day of the King 2019

NIJVERDAL - Op initiatief van Stichting Bunga Tandjung en in samenwerking met de Nijverdalse rockformatie Sense Of Urgency, wordt er ook dit jaar op Koningsdag weer een geheel gratis muziekfestival georganiseerd in het centrum van Nijverdal. Dit gezellige authentieke festival met de naam ´Day of the King´ vindt plaats aan de Parallelweg op de kruising met de Molukkenstraat en is toegankelijk voor alle inwoners van Nijverdal en omstreken.

En dit jaar weer een geweldige vernieuwde en uitgebreide editie! Dit jaar heeft Day of the King maar liefst 2 live-podia. Naast het bekende "Electric-stage", binnen in het gebouw van Bunga Tandjung, hebben we dit jaar ook een "Acoustic-stage" buiten op de relaxweide. Hier kun je genieten van kleine, intieme optredens van akoestische acts. De optredens op het Electric- en Acoustic-stage wisselen elkaar af, zodat je geen act hoeft te missen. We zijn trots en blij dat we voor jullie weer een fantastische line-up hebben kunnen realiseren met nieuwe acts en oude bekenden. Vanaf 12:00 uur gaan de deuren open en vanaf 12.30 uur klinkt het startschot en begint Stonehenge (Deventer) binnen, gevolgd door James-On (Nijverdal), Droom (Zwolle), Pure (Deventer), ATMKTNL (Nijverdal), Marvelous (Raalte) en Times Like These (Almelo). Allemaal hun eigen stijl, invloed en muziekgenre.
"Sense goes acoustic". Net als ieder jaar zal ook Sense Of Urgency zelf weer op het podium staan. Natuurlijk in de oude vertrouwde samenstelling, maar dit keer in een nieuwe akoestische setting. Geen scheurende gitaren, pompende bas en bekkengeweld dit keer, maar huiselijk, knus en gezellig. Ook de befaamde Molukse snacks zullen worden uitgebreid met een nieuw assortiment. Iedereen kan z'n broodtrommel dus thuis laten. Naast een nieuw buitenpodium, betere logistiek, uitbreiding van het aanbod food en een groter terras, zal er dit jaar ook een "kids playground" en live vermaak voor de allerjongste bezoekers zijn.

Doarle's foute party!
De Feestcommissie van Daarle is samen met café 'n Tip en dorpshuis 'n Kadiek weer druk aan het brainstormen geweest om er een paar gezellige dagen van te maken, rond en op Koningsdag.

Op 26 april vindt een grandioze playbackshow plaats waar achttien enthousiaste teams zich gaan uitleven om er een 'fout' spektakel van te maken.
Op koningsdag zullen de achttien teams zich inzetten voor de jaarlijkse zeskamp met aansluitend muziek in de feesttent. 's Avonds om 21.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden en daarna zullen De Bunzings er een 'foute' feestavond van maken!

Ter afsluiting zal er zondag 28 april een praisedienst worden gehouden met samenwerking van de evangelisatiecomissie van beide kerken uit Daarle.

Dit alles vindt plaats in en rond de feesttent op de Evenementenweide in Daarle!

Afbeelding
Afbeelding