Afbeelding
Foto: Bert Wolbers

Vier Koningsdag in onze eigen gemeente

Nijverdal: Leven en
gezelligheid

NIJVERDAL - Het centrum van Nijverdal is dé plek om Koningsdag te vieren. Met een grootse vrijmarkt in de straten van het centrum, te gekke bands, terrasjes en veel gezelligheid is Koningsdag in Nijverdal één groot feest.

Op zoek naar dat ene spelletje, nieuw leesvoer of uitbreiding van je verzameling koffiekopjes? Van 9.00 tot 17.00 uur struin je langs kleedjes en kraampjes voor allerlei koopwaar en luister je naar bekende deuntjes op blokfluit en viool. Wie weet vind je hier nog je eigen schat voor een prikkie. Geen fan van tweedehands? De winkels in het centrum zijn gewoon geopend, dus kom gerust even lekker shoppen. Ga je niets verkopen op de vrijmarkt, maar wil je wel komen rondneuzen: bezoek dan eerst even de aubade op het Henri Dunantplein voor de feestelijke opening van Koningsdag. Hierna starten de activiteiten van de Stichting Bruisend Nijverdal en muziekvereniging Advendo. Op het Henri Dunantplein is de gehele dag van alles te beleven voor jong en oud. In samenwerking met Advendo is een leuk programma in elkaar gezet, met optredens van diverse lokale bands in onze mooie muziektent. Bijvoorbeeld de leerlingen van de Pop Rock Factory en de bekende Nijverdalse band The Sofarockers. Daarnaast is er een boekenmarkt, het rad van avontuur en vele terrassen om even uit te rusten.

Schoenen poetsen
U kunt met keurig gepoetste schoenen de vrijmarkt over, want Wolters Schoenmakers komt zelfs uit de winkel om op een stand op de vrijmarkt uw schoenen te gaan poetsen! En niet zomaar met een borsteltje... Ze maken gebruik van een oude schoenmakersmachine uit de jaren 30! In de stand promoten zij ook hun unieke leren riemen waarbij je zelf je gesp kiest. Ze bieden ook zelf gemaakte, unieke sleutelhangers met naam of tekst naar keuze. Komt u even langs?

Spektakel in
Hellendoorn

Hellendoorn viert rond Koningsdag drie dagen feest. Het hart van het centrum kleurt vanaf koningsnacht weer oranje! Met een boordevol programma gaat ook horeca Hellendoorn (Tonne, Barbier, Gezelligeit, Lantaarn & Noabers ) Koningsdag en -nacht weer groots vieren. "Het wordt elk jaar beter en vetter", aldus Dennis van Dam, één van de organisatoren van dit event. De tent is dit jaar nog groter en we plakken er zelfs nog een extra dag bij aan. Zondag 28 april is het Dweilorkest festival terug zijn in het centrum. Daar wil je toch bij zijn?

Programma Hellendoorn:
Koningsnacht: De Quatsch mega Oranje pubquiz start 18.30 uur. Daarna een koningsnacht party met Beatcrooks & dj Erik Docter.
Koningsdag: het ochtendprogramma is in handen van de Oranjevereniging. Vanaf 8.00 uur is er rommelmarkt in de Dorpsstraat. Met springkussens en ander vermaak. 9.30 uur is de Oranje fietstocht voor het hele gezin. Vanaf 13.00 uur neemt horeca Hellendoorn het weer over van de Oranjevereniging.
13.00 uur disco voor de kids met dj Gradje, Springkussens en spektakel de hele dag!
14.00 uur start het muziek programma, met Elesteon, Partyband Kraakthelder, Alex & Partyfriex en DJ Erwin Groot Hemmink. Koningsdag live programma duurt tot 01.00 uur.

Zondag: Dweilorkest festival met o.a. Tismawajewendband, Heujschudders, Helderse Klepperbloazers en Feestband de Droadnagels. De middag is van 13.30 tot 19.00 uur. Deze dag staan er ook vele springkussens.

Afbeelding